Annonce
Sport

Bakken kunne ikke tæmme Randers' offensiv

Adama Darboe var skuffet over holdets niveau i den anden DM-semifinale. Foto: Kim Haugaard
Bakken Bears havde store problemer med at spille et velspillende Randers-hold, der til tider scorede på alt, hvad de kom i nærheden af.

BASKETBALL: Lukker du først tyren fri, kan den lave en hulens masse ballade. Sådan har det ofte lydt i den danske liga, hvor holdet fra Randers har en offensiv, der er meget svær at stoppe, hvis den først kommer i gang.

Med amerikanerne Charlie Burgess og Richard Thomas som indpiskere, spiller kronjyderne i et tempo, der er så højt, at det giver tilskuerne åndenød. Mandag aften gjorde gæsterne fra Bakken Bears også deres bedste for at trække tempoet ud af hjemmeholdet, der indledte kampen med så megen fart og effektivitet i deres skud, at det var svært at se nogen stoppe dem.

Det kunne Bakken Bears heller ikke. De tabte 92-99 efter en kamp, der foregik på hjemmeholdets præmisser.

Det kunne være blevet sidste forsøg mod kurven fra hjemmeholdet på egen bane i denne sæson. Efter at have tabt det første opgør i Aarhus, 85-95, var Randers Cimbria presset til at vinde, hvis de skulle forhindre århusianerne i at lukke serien allerede i kamp tre.

Et faktum, der tydeligvis lå i baghovedet på værterne, der skød med næsten uvirkelige procenter i første periode.

Da signalet lød for de første 10 spilleminutter, havde holdet lavet 34 point med en succesrate på 76 fra gulvet. Det samme kunne ikke siges om gæsternes færdighed i offensiven, der var nede på 43 procent og blot 25 point.

Det blev bedre i anden periode, men selvom Bakken var i front to gange undervejs, så kneb det gevaldigt med evnen til at konvertere skud til point og derfor var Randers også i front med fem ved pausen, 53-48.

Annonce

DM-semifinale, kamp to

Randers Cimbria - Bakken Bears 99-92 (53-48)

Periodecifre: 34-25, 19-23, 20-22, 26-22

Randers Cimbria: Richard Thomas 21, Charlie Burgess 20, Brantley Bynum 16, Chris Nielsen 14, Casper Jørgensen 12, Dee Franklin 10, Tobias Reinholt 4, Marinus Mouboe 2

Bakken Bears: Tylor Ongwae 18, Thomas Lærke 13, Michel Diouf 13, Ryan Martin 12, Darko Jukic 10, Tobin Carberry 10, Hayden Dalton 8, Adama Darboe 7, Morten Sahlertz 1

Rebounds: Randers 34, Bakken 45

Serien: 1-1

Først ude

Gæsterne var også først ude i hallen for at få gang i præcision inden kampens sidste to perioder. Ganske forståeligt. En skudstatistik på 38 procent. 15 på 39 bliver man altså ikke mester af.

Det ved de godt i Bakken Bears. Århusianerne er danske mestre i at blive dansk mester og er den mest vindende klub herhjemme. Rammer man en dag, hvor det ikke lige køre, må man slide for at få hjulene til at rulle, og det var som om, at den taktik fik momentum over på gæsternes side i størstedelen af tredje periode.

Men bedst som det så ud til at gå holdets vej, begyndte hjemmeholdet for alvor at få gang i sit forsvar. Sløsede beslutninger i Bakkens angreb blev straffet og da et talstærkt hjemmepublikum begyndte at kalde på hjemmeholdets evne til at forsvare, stod det tydeligt, at det hold der kunne ramme en nogenlunde defensiv til sidst, ville tage sejren.

Det magtede ingen af mandskaberne rigtigt. Til gengæld fandt hjemmeholdet igen det offensive spor, de indledte kampen i. Til stor begejstring for publikummet, der røg opad stolene i ren eufori i de sidste minutter af opgøret, hvor sejren tog sin form.

Randers vandt 99-92 og udlignede til 1-1 i semifinaleserien.

Svag defensiv

- Når du ikke kan dække op, så bliver du straffet. Når du samtidig ikke har de gode procenter og smider bolden væk i angrebet, så er Randers et farligt hold. Vi spillede ikke nogen god kamp i dag. Det gjorde Randers, sagde Bakkens Head Coach Steffen Wich efter kampen.

Han var især efter sit holds forsvarsspil, som aldrig rigtigt kom op i det niveau, han gerne ville have det.

- Vi skal til at respektere, at vi ikke kan dække op. Vi er nødt til at se indad og konstatere, at vi har spillet kampe i Europa, hvor vi har dækket godt op og holdt forsvaret, men det kniber det lidt med herhjemme. Nu skal vi hjem og tygge på den her og se hvad vi kan gøre, sagde træneren og fortsatte:

- Det er træls det her, men der er en ny kamp på torsdag og så må vi se, hvad vi er lavet af. Jeg går ikke ud fra, at vi vil gemme os under parketgulvet. Nu får vi en fuld hal og så må vi spille noget påskebasket, finde lidt æg og se om vi kan dække op, sagde han.

Bakken-spilleren Adama Darboe er dog ikke i tvivl om, at nøgleordet er forsvaret.

- Hvis et hold scorer 100 point imod dig, så taber du formentlig. Vi skal have gang i det forsvar. Angrebet kan altid blive bedre, men det hænger ofte sammen med forsvaret. Vi havde vel under 10 point i fastbreak i dag, hvilket er skuffende, men også et godt billede af, at vi ikke stoppede dem i forsvaret, sagde Bakken-spilleren.

De to hold mødes torsdag aften i Vejlby-Risskov Hallen til kamp tre.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce