Annonce
Sport

Bakken laver længerevarende aftale med amerikansk profil

Ryan Evans tager tre år mere i Bakken Bears. Amerikaneren blev i den forgangne sæson kåret til årets spiller i Basketligaen. Foto: Michael Svenningsen
De regerende danske mestre har skrevet en treårig aftale med Ryan Evans, der var en af holdets store profiler i den forgangne sæson.

BASKETBALL: Han blev kåret til sidste sæsons bedste spiller i den danske liga. Med et gennemsnit på 14,6 point pr kamp strøg amerikanske Ryan Evans direkte ind på topholdet og blev en sikker hånd, når tingene spidsede til. Både i Danmark og i europæisk sammenhæng, hvor han med sin store rutine havde sin andel i, at århusianerne igen nåede langt i FIBA Europe Cup.

En spiller af den kaliber bliver sjældent længe i Danmark. Alligevel er det lykkes Bakken Bears at få 202 centimeter høje forward til at sætte sin underskrift på en treårig aftale, der løber til sommeren 2022.

Her skal han blandt andet være med til at bringe danskerne tættere på drømmen om en plads i Champions League.

- Bakken Bears er en speciel klub for mig, fordi det giver en unik mulighed for, at jeg kan vokse som spiller og som person. Jeg sætter stor pris på de relationer, jeg har skabt både på og udenfor banen, og dem ser jeg frem til at fortsætte, udtaler Ryan Evans og fortsætter:

- Muligheden for at lave en længerevarende aftale var meget attraktiv, fordi jeg føler, at potentialet i Bakken Bears er endnu større end jeg eller holdet er, siger Evans.

Inden sit skifte til Aarhus havde han tre sæsoner i fransk basketball. Han har derudover været på hold i Ungarn, Israel og ikke mindst sit hjemland USA, hvor han i to omgange har været del af NBAs Summer League og spillet for Detroit Pistons og Minnesota Timberwolves.

Annonce

Blå bog

Ryan Evans

Født: 19/6 1990 i Chicago

Fysik: 202 centimeter høj og 99 kilo tung

Klub: Bakken Bears - kontrakt til sommeren 2022

Har tidligere spillet i Frankrig, Ungarn, Israel og USA. Har to gange været med i NBAs Summer League, hvor han har spillet for Detroit Pistons og Minnesota Timberwolves.

Blev i sidste sæson kåret som årets spiller i Basketligaen

Henvendte sig selv

På kontoret er man meget tilfreds med, at den stærke amerikaner har valgt at blive.

- Ryan henvendte sig selv til os inden han rejste tilbage til USA på ferie og sagde, at han gerne ville lave en længerevarende aftale. Vi var ved at falde bagover, at han gerne ville skrive for så lang tid, men det er jo et tegn på, at han har det godt og trives. Jeg tror også, at det hænger sammen med, at han har prøvet at vinde et mesterskab nu, hvilket han ikke har gjort tidligere i karrieren. Han har været vant til, at han hele tiden har skulle bevise sig selv fra kamp til kamp. På og omkring holdet i Bakken er der en anden tillid til tingene. Her skaber vi et hold. Det er det, som vi tror på, siger Bakken Bears sportsdirektør Michael Piloz.

Han fortæller, at der i allersidste øjeblik kom en græsk klub på banen med et tilbud. Det blev dog fejet til side af Ryan Evans, der ville blive i Danmark.

- Jeg nåede lige at tænke, at så gik den ikke alligevel, men det var Ryans første prioritet at blive. Nøjagtigt som det var for Devaughn Akoon-Purcell i sin tid, siger Piloz.

Det er vel også en blåstempling af klubben og den udvikling, som I har været igennem?

- Det er en cadeau til klubben. En blåstempling af atmosfæren og den seriøse tilgang, der er til tingene i hele organisationen lige fra trænere til de frivillige, der hjælper til. Ryan har spillet mange steder og han kender udmærket gamet rundt omkring i Europa. Han ved godt, at Grækenland kan være godt lige indtil det ikke er det længere og lønnen måske ikke dukker op. Der er en anden stabilitet i Danmark og i vores klub, siger Piloz.

Ny form for kontinuitet

Ryan Evans bliver den femte spiller fra den forgangne sæson, der er at finde i Bakken Bears i næste sæson. Michel Diouf, Adama Darboe, Thomas Lærke og Tylor Ongwae er de fire andre.

- Det er afgørende for udviklingen i Bakken Bears, at vi kan fastholde nogle af vores nøglespillere. Sådan en har Ryan Evans vist sig at være – i Basketligaen, hvor han af kollegerne blev kåret som den bedste spiller, og nok så væsentligt internationalt, hvor Ryan kommer med en rutine og fysisk formåen, udtaler Bakkens sportsdirektør Michael Piloz.

- Kontinuiteten i klubben har tidligere være kendetegnet ved de danske spillere der blev her. Nu er vi kommet til punkt, hvor udenlandske profiler som Tylor Ongwae, Michel Diouf og Ryan Evans også bliver, og det giver en anden form for kontinuitet, at vi kan fastholde dem, der er med til at sætte barren højt til at træning og holde kulturen i hævd, lyder det.

Næste opgave for sportsdirektøren bliver at få styr på to af klubbens danske navne Darko Jukic og anfører Morten Sahlertz.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

Annonce