Annonce
Sport

Bakken pressede europæisk stormagt

Thomas Lærke blev topscorer for Bakken Bears i nederlaget til tyrkiske Banvit. Foto: Ole Nielsen

Bakken Bears gjorde en god figur i tirsdagens udekamp i Champions League mod tyrkiske Banvit. Et hold, der rent økonomisk befinder sig i en helt anden kategori end århusianerne.

Annonce

Basketball: Sportsdirektør Michael Piloz havde svært ved at skjule sin begejstring.

Godt nok havde Bakken Bears tabt sin udekamp til tyrkiske Banvit i Champions Leagues gruppe A 82-99, men århusianerne havde i store dele af kampen presset sin modstander langt mere end man kunne forvente.

Efter en svær begyndelse på kampen, hvor Bakken skulle vænne sig til det enorme pres, der blev lagt af de 3000 tilskuere, fandt gæsterne et niveau, der bragte spændingen tilbage i opgøret. De første to perioder var tætte, men i kampens tredje quarter steppede de hvidklædte for alvor op, da de sendte sin mindste lineup på banen med blandt andre Nicolai Iversen som gæsternes højeste.

En opstilling, værterne havde svært ved at kontrollere og som perioden skred frem, kom Bakken tættere og tættere på sin modstander, der lige akkurat bevarede føringen.

I kampens sidste quarter viste tyrkerne dog forskellen på de to hold, da de klinisk udnyttede et par boldtab og fik skabt det hul, der var nødvendigt til at sikre den endelige sejr på 99-82.

- Periodevist spillede vi rigtig god basketball. Vi var oppe mod et klassemandskab, der rangerer som det syvende bedste i Europa, lige efter Barcelona. Det er et hold af en anden verden, som vi formår at presse og give en god kamp. De holder også deres profiler inde i det sidste quarter og det vidner også om, at de var presset, sagde sportsdirektør Michael Piloz efter kampen.

Han noterede sig flere gode præstationer i kampens hede og glædede sig over, at gæsterne blandt andet var stærkest i reboundspillet. En overraskende statistik, da holdet måtte undvære en af sine største profiler Michel Diouf, der sad ude med en skade.

- Jeg var lidt bekymret inden kampens begyndelse, men både Keane Thomann og Nicolai Iversen gjorde en god figur i stedet for ham, sagde Piloz og tilføjede, at en sejr i Tyrkiet var urealistisk. Det var dog fedt at se, at holdet kunne presses, selvom de økonomiske forudsætninger er milevidt fra hinanden. Banvit bruger en million dollars alene på sit ungdomsakademi hver eneste sæson. Et beløb, der langt overstiger det, som Bakken bruger på sit eget hold.

Det var to vidt forskellige verdener, der tordnede sammen.

Topscorer for Bakken blev Thomas Lærke med 18 point.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Aarhus

Tidligere ældrerådmand: Jette Skive løber fra sit ansvar for plejesvigt på Kongsgården

Aarhus

12-årige piger udsat for blotter: Bilist uden tøj kontaktede dem foran skolen

Annonce