Annonce
Sport

Bakken-profil roser bundniveauet i lavtscorende affære

Bakken Bears scorede hele 25 point efter turnovers i kampen mod Horsens. Arkivfoto: Kim Haugaard.
Sejren mod Horsens var aldrig rigtig i fare.

BASKETBALL: Adama Darboe kunne gå fra kampen mod Horsens IC med is på hånden.

- Jeg har det fint, jeg er bare ved at blive gammel, sagde han med et grin til nogle af de mange børn, der havde fundet vej til Vejlby/Risskov Hallen for at se topopgøret mellem det, der før kampen var de to eneste ubesejrede hold i basketligaen.

Efter søndagens sejr på 80-63, er århusianerne nu det eneste, der har et nul ud fra kolonnen med nederlag.

- Man ved aldrig helt, hvor godt ens topniveau er, men vores bundniveau er løftet gevaldigt. Det var noget af det, vi også kæmpede med, da vi spillede Champions League.

- De seneste to-tre uger er det gået den rigtige vej, og vi har kunne træne med høj intensitet, og jeg er glad for, at vi har fået sat en stime af kampe sammen med højt bundniveau, siger Adama Darboe kort efter kampen.

Annonce

Basketligaen

  • Bakken Bears - Horsens IC 80-63
  • Periodecifre: (24-18), (9-7), (26-22), (21-16)
  • Bakken Bears: Michel Diouf 16, Ryan Evans 14, Chris Ortiz 11, David Efianayi Jr. 10, Tyler Ongwae 8, Darko Jukic 8, Morten Sahlertz 5, Simon Bjørnebo 3, Jonathan Galloway 3, Adama Darboe 2.
  • Horsens IC: Bakir Serdarevic 16, Lasse Elbæk Pedersen 13, Brandon Gilbeck 13.
  • Rebounds: Bakken 43, Horsens 43.

Altid svært mod Horsens

I optakten til kampen sagde Horsens' Frederik Rungby, at han følte, at Horsens var kommet væsentlig tættere på Bakkens niveau i denne sæson. Det var blandt andet på grund af nye, dygtige amerikanere.

- Det er altid tæt, når vi møder Horsens, og det er svært at sige, om rivaliseringen mellem os er blevet tættere, for det er første kamp i sæsonen, og så manglede Horsens en af deres nøglespillere i Roberto Gallinat.

- Sidste år spillede vi også mange tætte kampe, selvom vi vandt 4-0 i finaleserien, og jeg synes, Horsens har fået et rigtig godt hold, siger Adama Darboe.

Søndagens kamp var dog aldrig rigtig tæt. Horsens kom foran 10-0 i første quarter, men fire treere i streg vendte billedet til 12-10. Horsens kom foran 13-12 på den efterfølgende scoring, men det var også sidste gang, udeholdet var i front.

- Vi har meget af spillet og står rigtig godt defensivt i dag. Der var mange, der bød sig til og fik scoret nogle point, selvom der ikke var nogen af os, der havde helt tur i den. Og så er det vigtigt, at vi trækker fra, når vi skal. Da vi pludselig kun er foran med syv, satte vi turboen på igen, siger Adama Darboe.

Og hånden? den skal nok blive klar til onsdagens kamp i Polen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce