x
Annonce
Sport

Bakken tog pokaltitlen tilbage: Brandvarm senegaleser førte an

Bakken-anfører Morten Sahlertz fik godt nok ikke scoret nogle point i pokalfinalen, men han kunne løfte titlen som bevis på sejr. Foto: Søren E. Alwan
Bakken Bears var på intet tidspunkt bagud og holdt koncentrationen, selvom Horsens pressede på i anden halvleg.

BASKETBALL: Horsens vandt kampen lørdag eftermiddag.

Ikke den imødesete pokalfinale i basket mellem Horsens IC og Bakken Bears. Den blev tabt 80-90 i et opgør, hvor de gulblusede Horsens-spillere aldrig nogensinde var foran.

Men de vandt i stedet tovtrækningskampen, der blev afholdt mellem tredje og fjerde periode. Fire fuldvoksne herrer kunne alligevel sikre, at der var noget at smile af for de mange med Horsens-sympatier i et næsten fyldt Forum Horsens.

I selve basketkampen var der dog ikke meget at gøre. Horsens var en overgang bagud med 22 point, og selvom pokalfinalens hjemmehold gav den gas fra anden halvlegs start med lynhurtig basketball, formåede Bakken at holde behørig afstand. Med andre ord var Bakken under hele kampen foran med mere end en boldbesiddelse.

Især på grund af Michel Diouf. Han fik røg i sidste sæson. "Han kan ikke skyde treere", blev der sagt om den senegalesiske centerspiller. Men det afrikanske muskelbundt har skudt bedre og bedre i denne sæson, og han kronede en god spillemæssig periode af med at skyde 26 point fra 17 skud. Fire af de scoringer var bag trepointslinjen. Derudover sikrede han sin double-double ved også at erhverve sig 11 rebounds.

- Vi er bedst, når vi sætter tempo, og der var vi rigtig gode i dag. Det er det kedelige svar, men vi er bare meget bedre, end når vi går ned i tempo. Og Michel Diouf var brandvarm. Jeg ved ikke, hvad han har spist i dag. Han har spillet rigtig godt på det sidste, og jeg er stolt af min "lillebror", siger Bakkens point guard Adama Darboe om den trods alt 18 centimeter højere Diouf.

Er det dig, der har lært ham at skyde treere?

- Vi har trænet meget og snakket meget lort til ham om, at han ikke kunne skyde i sidste sæson. Men det kan han nu, siger Adama Darboe.

Annonce

Jeg skulle have roteret bedre, og jeg fik kørt mange spillere lidt trætte.

- Steffen Wich, head coach i Bakken Bears.

Ramt af udfald

Netop Adama Darboe startede kampen perfekt. Swish - tre point blev sat i kurven 34 sekunder inde i opgøret, og så kunne Horsens ellers jagte resten af tiden.

Og i et næsten ubeskriveligt virvar af provinsdiskotekshittet "Explode" fra 2003 samt en masse halvgrimme ord fra Horsens' fans blev Bakken bare bedre og bedre i de første 20 minutter. Og selvom der blev smidt et par point i slutningen af 2. periode, gik Bakken sikkert til pause i front med 15 point.

Horsens' lynhurtige spil gav da problemer i anden halvleg, hvor føringen blev mindre og mindre. Men det var ikke noget, Bakken ikke har prøvet før. Da de to hold mødtes for første gang i sæsonen tilbage i november, var Horsens også tæt på et comeback efter pausen.

Men ligesom kampen i november fandt Bakken også kvaliteten, når der var brug for det.

- Vi dækker godt op i perioder, men vi har nogle breakdowns. I slutningen af første halvleg taber vi 7-0, og der giver vi dem faktisk en livline. Vi kontrollerer det nogenlunde i anden halvleg uden at være prangende.

- Der var en periode i første halvleg, hvor vi var lidt ufokuserede, efter et straffekast fra Darko Jukic blev noteret som brændt, selvom han scorede. Men vi er gode, når det gælder, selvom vi spiller rigtig mange kampe i øjeblikket, siger Bakken Bears' head coach Steffen Wich.

- Jeg gjorde det ikke godt nok

Cheftræneren var dog ikke helt tilfreds efter opgøret. Det er naturligvis svært at være utilfreds med en pokaltitel, men også med den måde, en af de vigtigste perioder i sæsonen er begyndt på.

Onsdag startede otte vigtige dage for Bakken med en sejr i Fiba Europe Cup mod Benfica, lørdag var der en pokaltitel, og på torsdag venter en hjemmekamp mod Randers, hvor vinderen med stor sandsynlighed også ender som grundspilsmester.

Så utilfredsheden fra Steffen Wich var ikke så meget på grund af resultatet eller den generelle præstation i pokalfinalen. Det var på grund af ham selv.

Det kunne blandt andet ses på scoretavlen, hvor der midtvejs i tredje periode kun var fire Bakken-spillere, der havde ramt indersiden af kurven. Michel Diouf, Ryan Evans, Tyler Ongwae og Adama Darboe stod til slut for 78 af 90 scorede point.

- Jeg gjorde det ikke godt nok i dag, og det er min skyld, at der ikke er flere, som kommer på tavlen. Jeg skulle have roteret bedre, og jeg fik kørt mange spillere lidt trætte, mens jeg også skulle have forsøgt at gribe initiativet lidt bedre i slutningen af 1. halvleg. Men det er sikkert glemt i morgen tidlig, hvor vi kan huske, at vi har vundet en pokaltitel. sagde Steffen Wich med henvisning til et hold, der har spillet masser af kampe i denne sæson.

- Jeg ved godt, at det er en kliché, men vores spillere er helt smadrede, siger han.

Så de må tage at få noget energi før torsdag aften, hvor de skal i gang igen. Og Horsens? De kan da trods alt trøste sig med, at fire fuldvoksne herrer molestrerede Bakkens fans i tovtrækning.

Men hvis man skal tabe et sted, er Bakken Bears nu nok godt tilfredse med, at det var der og ikke i spillet med den orange bold.

Pokalfinalen i basket

Horsens IC - Bakken Bears 80-90 (34-49)

Periodecifre: (18-26), (16-23), (24-20), (22-21)

Horsens: Vedran Borovcanin 17, Otis Livingston 16, Soufi Diakite 15, Roberto Gallinat 10, Lasse Elbæk Pedersen 9, Stefan Savic 6, Frederik Rungby 5, Brandon Gilbeck 2.

Bakken: Michel Diouf 26, Adama Darboe 18, Ryan Evans 17, Tyler Ongwae 17, Darko Jukic 8, Nimrod Hilliard 4.

Rebounds: Horsens: 39, Bakken: 45

MVP: Michel Diouf (Bakken Bears)

Horsens' forward Soufi Diakite fik sat 15 point og 10 rebounds og var holdets bedste i pokalfinalen. Men han fik også nogle gevaldige tæv som her, hvor han har fået en arm i hovedet. Foto: Søren E. Alwan
MVP. Prisen som finalens mest værdifulde spiller kunne ikke gå til andre end Michel Diouf. Hans 26 point var kraftigt medvirkende til, at Bakken kunne tage titlen tilbage. Horsens vandt nemlig pokalturneringen i 2019, mens Bakken tog den for to år siden. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce