Annonce
Sport

Bakken vender blikket mod Europa

Steffen Wich og Bakken Bears kan vende blikket mod den ottendedelsfinale i FIBA Europe Cup. Søndag sikrede de regerende mestre sig førstepladsen i grundspillet med en sejr over Svendborg. Foto: Kim Haugaard

Bakken Bears sikrede sig søndag eftermiddag førstepladsen i grundspillet, da de vandt over rækkens nummer tre, Svendborg Rabbits.

Basketball: Der resterer fortsat fem spillerunder af grundspillet i årets basketliga. Førerholdet fra Bakken Bears har dog etableret så stort et forspring, at de ikke længere kan indhentes. Det blev endeligt afgjort, da søndag eftermiddag besejrede Svendborg Rabbits 87-78 uden at spille prangende.

Med sejren kan de regerende danske mestre for alvor blikket mod de to kampe i ottendedelsfinalen mod israelske Ironi Ness Ziona, hvor første kamp spilles på dansk grund 6. marts.

- Der er fuld fokus på Europa Cup kampen. De andre klubber har været utroligt venlige og hjælpsomme og været med til at stykke et program sammen, der gør, at vi får ro til at forberede os til den ottendedelsfinale. Den bliver rigtig vanskelig. Derfor har vi fuld fokus på den, sagde Bakken Bears head coach Steffen Wich efter hans hold havde vundet ganske komfortabelt.

Han var nødt til at tage en timeout i anden periode ved stillingen 33-30, men herefter rullede maskinen igen og Bakken kunne gå til pause med en føring på 52-33.

Efter pausen svingede niveauet en del, men fynboerne formåede aldrig rigtigt at blive en trussel i forhold til den århusianske sejr.

- Vi vidste for et stykke tid siden, at det ville blive sådan. Nu er det en realitet, at vi har vundet grundspillet, og vi kommer til at planlægge hvert femte minut efter, hvordan vi skal performe i den ottendedelsfinale, hvis vi skal overhovedet have en chance, sagde Steffen Wich.

Hvad kræver det for at være klar til de kampe?

- Spillerne skal nok være der, men alle de små detaljer, scouting og spilsituationer skal vi have øvet og gennemgået. Så gælder det fysisk om at få holdet helt klart. At spille onsdag, fredag og søndag er der ikke nogen spilleforening i Danmark, som vil acceptere, men det vælger vi at gøre. Så vi skal have fysikken helt op, for vi er lidt trætte og lidt slidte lige nu. Men vi skal nok være der til ottendedelsfinale, sagde træneren.

Han havde hele bænken i spil i løbet af kampen og fik givet minutter til flere af dem, der ikke spiller så meget hver gang.

- Vi roterede lidt og gjorde det i perioder meget godt i dag. Der var også perioder, hvor det var mindre godt, men vi skal have fokus på Europa, så det handler om at have alle klar både fysisk og mentalt, så vi kan koncentrere os om det basket faglige.

Annonce

Basketliga, herrer

Bakken Bears - Svendborg Rabbits 87-78 (52-33)Periodecifre: 28-20, 24-13, 25-28, 10-17)

Bakken Bears: Ryan Evans 15, Michel Diouf 13, Tylor Ongwae 12, Tobin Carberry 11, Hayden Dalton 10, Sylvester Berg 7, David Kristensen 6, Darko Jukic 4, Morten Sahlertz 3, Chris Christoffersen 3, Adama Darboe 3

Svendborg Rabbits: Jeremiah Ingram 28

Rebounds: Bakken Bears 48, Svendborg Rabbits 37

Svendborg Rabbits kunne ikke følge med Tobin Carberry og Bakken Bears, når tempoet blev skruet i vejret. Foto: Kim Haugaard

Niveauet skal holdes højt

Ifølge Bakken-anfører Morten Sahlertz skal de næste fem kampe i grundspillet bruges til at fastholde niveauet på banen, mens man forbereder sig på de europæiske knald eller fald kampe.

- Fokus bliver på den europæiske liga, men vi skal stadig holde niveauet højt i de andre kampe, selvom det er afgjort nu. Vi skal holde os oppe og holde vores topniveau. I det perspektiv er det perfekt at kunne blive udfordret af nogle af de danske hold, sagde anføreren og understregede, at de sidste fem kampe også er en kærkommen mulighed for at holde hele truppen i gang.

- Vi kan ligeså godt rotere og holde alle i gang og give folk chancen. Få folk ind og få dem i gang, så vi er klar til at præstere, sagde Sahlertz.

Bakken Bears næste kamp er 22. februar mod BMS Herlev Wolfpack på udebane.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce