Annonce
Sport

Bakkens Galloway blokerede det hele mod Næstved: - Vi begynder at klikke nu

Jonathan Galloway (th) satte liv i publikum da han tog 12 rebounds og leverede hele seks blokerede skud mod Næstved. Arkivfoto: Kim Haugaard
Publikum i Vejlby-Risskov Hallen overgav sig og brød ud i spontane klapsalver, da amerikanske Jonathan Galloway tog pippet fra Team FOG Næstved.

BASKETBALL: Man kan slippe af sted med en del i basketball så længe man leverer de store spil, der får publikum op ad stolene.

Det beviste Jonathan Galloway torsdag aften da han og Bakken Bears besejrede Team FOG Næstved 95-79.

Den amerikanske back-up center ramte blot på seks for 16 skudforsøg, til gengæld blokerede han gæsternes skudforsøg hver gang, de listede ind under kurven - sådan føltes de i alt seks bloks i hvert fald. Publikum jublede mere og mere for hver gang, og til sidst fik Galloway en ordentlig omgang klapsalver da han også leverede et par seværdige dunks mod slutningen af kampen.

- Det var en god følelse at give noget til holdet. Men det vigtigste var, at vi snuppede sejren her på hjemmebane, sagde Galloway efter kampen, hvor han scorede 13 point og tog 12 rebounds.

208 centimeter høje Galloway er kommet til Danmark direkte ud af college. Det kan være svært for amerikanske spillere, men han er faldet godt til:

- Jeg har fået en rigtig god modtagelse her i Aarhus og jeg føler, at jeg er 100 procent integreret på holdet.

- Vi har spillet en del kampe, men det har været godt at have en uge uden og få hvilet kroppen en smule. Nu ser jeg frem til de kommende uger, fordi det her hold bliver bedre hver dag og er ved at klikke, mener Jonathan Galloway.

Annonce

Basketligaen

  • Bakken Bears - Team FOG Næstved 95-79
  • Periodecifre: (25-17), (24-19), (21-20), (25-23)
  • Bears: Nimrod Hilliard 17, Tylor Ongwae 15, Adama Darboe 13, Jonathan Galloway 13, Morten Sahlertz 12, Michel Diouf 8, Darko Jukic 8, Chris Ortiz 3, Thomas Lærke 3, David Efianayi 2
  • Næstved: Uche Ofoegbu 18, Carlos Mateo 16, Christian Terrel 15
  • Rebounds: Bears 51, Næstved 48
  • Tilskuere: 1.355 i Vejlby-Risskov Hallen

Godt på vej

Head coach Steffen Wich så også positive takter i torsdagens sejr på 16 point.

- Vi gjorde mange ting rigtigt selvom procenterne ikke var de højeste. Vi gjorde det godt i forsvaret indtil pedalen røg af speederen til sidst i kampen. Og så vi leverede også lidt underholdning til bamsepublikummet, sagde Steffen Wich med henvisning til Teddy Bear Toss hvor tilskuerne donerede en bamse til Børnenes Kontor.

Træneren er godt tilfreds med sin back-up center, der ellers ikke altid får lige meget spilletid.

- Han viste hvad han er god til. Det er godt at få tanket noget selvtillid. Han skulle lige bruge noget tid på at finde rusen, men det var en rigtig god kamp og holdkammeraterne og træneren tror på ham, så det ser fornuftigt ud.

Bakken Bears spiller næste gang på onsdag, når de i Aarhus møder tyske medi Bayreuth i FIBA Europe Cup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce