Annonce
Sport

Bakkens sejr i Polen kom på det helt rigtige tidspunkt

Ryan Evans blev den store helt for Bakken Bears i kampen mod Legia Warszawa onsdag aften. Arkivfoto: Kim Haugaard
Bakken Bears hentede onsdag aften en vigtig sejr i FIBA Europe Cup, der kan få stor betydning for klubbens chance for at komme videre fra gruppespillet.
Annonce

BASKETBALL: Onsdag aften blev Ryan Evans den helt store helt i Bakken-lejren, da han syv sekunder før tid scorede to point og sikrede det danske mesterhold en sejr på 84-83 over polske Legia Warszawa.

En sejr, der gav århusianerne et lille forspring på andenpladsen i gruppe H af FIBA Europe Cup, der lige nu føres af ungarske Körmend. Inden de tre sidste runder har ungarerne seks point, Bakken har fem, mens polske Legia har fire og Kataja fra Finland tre point.

- Det var en sejr af stor betydning. Intet er dog afgjort endnu, men det tager noget af presset i forhold til de sidste kampe. Havde vi tabt i Polen, så var vi presset til at vinde i Ungarn i næste uge. Vi tager stadig derned for at vinde kampen, men med sejren over Legia er presset ikke helt det samme, fortæller Bakken Bears sportsdirektør Michael Piloz.

Trods en sejr i de sidste sekunder, så var onsdagens kamp en blandet oplevelse for sportsdirektøren, der først til sidst i kampen så et Bakken hold, der fik lukket ned for sin modstander.

- Hvis vi skulle besejre dem i Polen, så var onsdag det helt rigtige tidspunkt at gøre det. De manglede en af deres skadede profiler, ligesom de i sidste uge hentede to nye spillere til deres hold. De var bare ikke spilleberettiget i går, så det bliver et helt andet hold, der kommer til Aarhus om tre uger, siger Michael Piloz.

Det bliver formentlig Bakken og Legia Warszawa, der kommer til at kæmpe om andenpladsen i gruppen. Et opgør, der meget vel kan finde sin vinder, når de to mandskaber mødes i den allersidste gruppekamp 27. november.

- I går manglede de noget bredde, men med de to spillere de har hentet til, så bliver det noget andet. Den ene er polsk landsholdsspiller og debuterede i den hjemlige række i weekenden, men klubben missede lige nøjagtigt at få ham registreret til vores kamp. Den anden spiller er en amerikansk profil, der tidligere har spillet for Frankfurt, da vi mødte dem i Champions League i 2017. Dengang scorede han 24 point mod os, siger Michael Piloz og tilføjer, at der er en joker i pulje H af den europæiske turnering.

For selvom finske Kataja har tabt deres tre første kampe, så har de hjemmebanefordel i de sidste tre og det kan få betydning for gruppens udfald.

- De er kendt for at være væsentligt stærkere i egen hule og de skal nok komme til at tage en sejr. Det skal bare ikke være mod os, siger sportsdirektøren.

FIBA Europe Cup

FIBA Europe Cup, Gruppe H - Bakkens kampe

Kamp 1: Bakken - Körmend 81-87

Kamp 2: Bakken - Kataja Basket 89-70

Kamp 3: Legia Warszawa - Bakken 83-84

Kamp 4: 13/11 Körmend - Bakken

Kamp 5: 20/11 Kataja Basket - Bakken

Kamp 6: 27/11 Bakken - Legia Warszawa

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kun 40 nye i Aarhus smittede det seneste døgn: Begynder coronakurven at flade ud?

Debat

Skal somalierne stå for skud for alt?

Aarhus

Corona-tal med vokseværk: Tre mulige forklaringer på udviklingen i Aarhus

Aarhus

Jacob Bundsgaard og Bünyamin Simsek uddelte mundbind til århusianerne: - Vi er nødt til at vænne os til at bruge dem

Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Annonce