Annonce
Sport

Bakkens sportsdirektør vil gerne tage et skridt op ad den europæiske rangstige

Michael Piloz, Bakken Bears

Michael Piloz skal i den kommende tid i dialog med flere af de udenlandske profiler om en ny kontrakt. Ambitionen er at skabe et Bakken-hold, der kan gøre det endnu bedre i Europa og på nationalt plan.

BASKETBALL: De seneste dage har stået i festens tegn. Det første mesterskab i tre sæsoner skal fejres i stor stil, men når spillerne om kort tid tager på en velfortjent ferie, fortsætter klubbens sportsdirektør Michael Piloz det hårde arbejde.

Han skal nemlig have strikket en trup sammen til næste sæson, der er så stærk, at den kan genvinde mesterskabet, men også tage et skridt opad den europæiske rangstie.

Indtil videre har Nicolai Iversen, Thomas Lærke, Keane Thomann, Devaugh Akoon-Purcell, Sylverster Berg og David Kristensen papir på, at de er en del af bjørnehulen i efteråret, ligesom sportsdirektøren forventer, at Morten Sahlertz og Chris Christoffersen også bliver enige med klubben snart. Næste skridt bliver derfor de udenlandske profiler som Michel Diouf, Kristjan Kitsing, Mike Gesell, Eric Palm og John Williamson, som direktøren skal i dialog med.

Annonce

- Vi mangler stadig de udenlandske profiler, men deres agenter ville gerne have, at spillerne skulle koncentrere sig om sæsonen og så kunne vi snakke sammen bagefter. Det er jo nu og så må vi se om vores planer kan forenes. Når vi kan beholde en spiller som Devaughn Akoon-Purcell, så kan alt jo lade sig gøre. Det er den dialog, vi skal have gang i, men kommer agenterne tilbage og siger, at spillerne skal have tredoblet lønnen, så kan det nok ikke lade sig gøre, men lad os nu se, siger Michael Piloz.

Han har en ambition om at skabe et hold, der kan gør det hele lidt bedre. Lige siden Bakken Bears røg ud af Champions League i slutningen af januar har han og trænerteamet talt om hvordan det kunne have set ud, hvis de havde haft de samme spillere fra begyndelsen af sæsonen.

- Så vi skal se om vi ikke kan starte næste sæson med et hold, der matcher det nuværende, og så må vi se hvordan det går. Vi skal formentlig ud i to kvalifikationsrunder for komme med i Champions League. Der er tre runder, men vi kommer formentlig med i anden runde, fordi vi blev mestre. Så vi skal se om vi kan lave et hold, der kan kvalificere sig til Champions League. Det kommer selvfølgelig an på lodtrækningen i juni måned også, men det kunne være sjovt at have et hold, der kunne kvalificere sig og tage en sejr eller to mere end i denne sæson, siger direktøren.

Han har endnu ikke kendskab til udseendet af truppen, men kan forholde sig til, at Bakkens europæiske eventyr har været en glimrende magnet i forhold til at trække nye spillere til.

- Over de seneste mange år er der hele tiden blevet lagt på i forhold til den interesse. Det har selvfølgelig meget med økonomi at gøre, men også den eksponering man kan få som spiller ved at spille i Europa, og her betyder Champions League virkelig noget.

Men det kræver også mere økonomi. Forskellen på jer og de andre hold er jo stor budgetmæssigt.

- Det skal der. Det er heller ingen hemmelighed, at vi ikke har præsteret overskud de seneste par år, men jeg skal have en snak med Claus Hommelhoff i de kommende dage om hvad der skal ske, ligesom vi skal have enighed i bestyrelsen om hvilken vej vi skal gå med klubben. Signalerne er dog fuld fart frem. Vi skal hele tiden forbedre os, siger Piloz.

Det 15. danske mesterskab hjælper vel også i den sammenhæng.

- En titel som den her er også penge værd. Både i forhold til sponsorer, men også når vi skal ud og gentegne sponsorater og få nye sponsorer til. Her hjælper begejstringen omkring finalen og oplevelse hos dem, der har oplevet finalekampene live. Der er en titel virkelig noget værd. Folkene bag Champions League sagde jo også til os, at vi ville komme med i kvalifikationen, hvis vi blev mestre. Blev vi det ikke, kunne de ikke garantere os noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Støt AGF og kampen for julehjælp

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

Aarhus

Båd kæntret på Brabrand Sø: To forfrosne og afkølede personer reddet op af det iskolde søvand

Annonce