Annonce
Aarhus

Bakker og vejkryds er en farlig kombi for cyklisterne

Krydset Silkeborgvej/Vestre Ringgade er det tredje farligste for cyklister i Aarhus. Det er ofte når cyklisterne kører ned ad bakke mod et vejkryds, at der sker ulykker, viser en opgørelse fra Teknik og Miljø. Arkivfoto: Axel Schütt
Det går ofte galt, når de århusianske cyklister kører ned ad byens bakker i høj fart. Det viser en undersøgelse fra Teknik og Miljø. Kampagne opfordrer cyklisterne til at sætte farten ned og se sig for i de farlige kryds.
Annonce

AARHUS: Smilets by har mange bakker. Og mange cyklister. Men kombinationen af de to er ikke altid hensigtsmæssig.

Det viser en oversigt over de ti mest uheldsbelastede kryds i Aarhus. Syv ud af ti ulykker med cyklister sker nemlig i vejkryds, og her i byen sker ulykkerne især i de kryds, hvor cyklisterne i høj fart ræser ned ad byens bakker.

I toppen over farlige vejkryds ligger kryds som Skanderborgvej/Christian X’s Vej og Paludan Müllers Vej/Vestre Ringgade.

De hurtigkørende cyklister bliver overset af højresvingende bilister eller kolliderer med modkørende bilister, der skal svinge til venstre.

- Det kan være marginaler, der afgør, om det ender galt i trafikken. Derfor er det så vigtigt, at vi tager den nødvendige tid til at orientere os grundigt – især i kryds. Det gælder både cyklister og bilister. Sæt farten ned – sørg for at få øjenkontakt, så du er sikker på, at du er blevet set, siger Bünyamin Simsek (V) rådmand, Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Farlige cykelkryds i Aarhus

De 10 mest uheldsbelastede kryds i Aarhus i perioden 2015-19:

1. Skanderborgvej/Christian X’s Vej

2. Paludan Müllers Vej/Vestre Ringgade

3. Silkeborgvej/Vestre Ringgade

4. Viborgvej/Ringkøbingvej

5. Vestre Ringgade/Søren Frichs Vej

6. Paludan Müllers Vej/Marienlystvej

7. Langelandsgade/Katringbjergvej

8. Hjortensgade/Vesterbro Torv

9. Herredsvej/Hasle Ringvej

10. Marselis Boulevard/Skanderborgvej

Annonce

Brug 2 sekunder mere

Opfordringen kommer som optakt til den landsdækkende kampagne "Brug 2 sek. mere på at orientere dig i krydset", der er i gang i ugerne 21-23. Derfor kan man i den kommende tid se opfordringen på plakater og malet med gul farve på cykelstien i mange af byens kryds.

I 2019 var der i alt 80 cyklistuheld med personskader i Aarhus Kommune. Heraf kom 24 lettere til skade, mens 54 kom alvorligt til skade og to blev dræbt. I 2015 var det tal 67. Heraf 19 lettere tilskadekomne, 45 alvorligt tilskadekomne og tre dræbte. Det oplyser Aarhus Kommune.

- Vi arbejder hele tiden på at forbedre trafiksikkerheden i Aarhus. Vi analyserer de uheldsbelastede steder og ombygger der, hvor det giver mening. Men det er helt afgørende, at vi samtidig også arbejder med vores adfærd i trafikken. Vi skal sætte farten lidt ned – ikke mindst når det går ned ad bakke – og holde godt øje med hinanden, inden vi kører ud i et kryds, udtaler Martin Løv Simonsen, ingeniør i Teknik og Miljø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Aarhus

Aarhus indfører corona-restriktioner, tester og vil bremse smittespredning i det somaliske miljø

Aarhus

Nye tal: Tre ud af fire nye coronasmittede i Aarhus sidste uge har somalisk baggrund

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Annonce