Annonce
Aarhus

Ballade i Dansk Folkeparti: Studentermedhjælper fyret efter kritik af byrådsmedlem

I et interview i Lokalavisen beskyldte Daniel Pedersson Dansk Folkepartis byrådsmedlem, Knud N. Mathiesen (billedet), for at mangle drive, sans for politik og visioner. Nu er Daniel Pedersson fyret. Foto: Axel Schütt
I et interview i Lokalavisen opfordrede studentermedhjælper Dansk Folkepartis Knud N. Mathiesen til at lade være med at genopstille. Nu er han fyret.

AARHUS: Dansk Folkepartis byrådsmedlem, Knud N. Mathiesen, bør undlade at genopstille til byrådet, når der er valg mandag 16. november.

Denne åbenhjertige udmelding kom den ene af DF-byrådsgruppens to studentermedhjælpere, Daniel Pedersson, med i et interview med Lokalavisen.

Nu er han fyret. Opsagt på grund af "samarbejdsproblemer".

Det er i hvert fald, hvad Lokalavisen citerer Knud N. Mathiesen for.

Da Århus Stiftstidende spurgte Knud N. Mathiesen, om samarbejdsproblemerne bundede i interviewet i Lokalavisen, havde  Knud N. Mathiesen ingen kommentarer.

Det havde Daniel Pedersson til gengæld, da vi spurgte, om han har fortrudt sin udmelding.

- Jeg fortryder ikke, jeg kom med den opfordring, og jeg mener stadig det vil være den eneste rigtige beslutning, hvis partiet skal have en chance for at fastholde et sæde i byrådet ved det kommende valg, siger Daniel Pedersson.

Annonce

Oppe i alderen

Dansk Folkepartis to medlemmer af Aarhus Byråd er ikke just årsunger. Jette Skive er 69, Knud N. Mathiesen 67, og i interviewet med Lokalavisen giver den 32-årige Daniel Pedersson udtryk for, at byrådsgruppen har behov for nyt politisk blod.

Daniel Pedersson fortryder ikke sin opfordring til Knud N. Mathiesen om at indstille den politiske karriere. - Jeg mener stadig, det er den eneste rigtige beslutning, siger han. Pressefoto

Han retter et hårdt angreb på Knud N. Mathiesen:

Han mener, at i en by som Aarhus kommer DF ikke videre ved kun at appellere til de ældre.

- Jeg tror, den yngre generation har lettere ved at lytte til yngre politikere,der har lidt mere liv foran sig, end dem, som de giver skylden for at have gjort verden til det, den er, sagde Daniel Pedersson til Lokalavisen.

Annonce

Taleskriver

Daniel Pedersson siger, at han har skrevet stort set alle de taler, Knud N. Mathiesen har holdt på teknik- og miljøområdet. Men Knud N. Mathiesen har det med ikke at holde sig til sit manuskript.


Jeg tror faktisk, at det vil være en fordel for mig eller en anden at sidde sammen med Jette Skive. Hun har en kompetence og viden, som er så værdifuld for partiet,

Daniel Pedersson, DF-studentermedhjælper i Lokalavisen


I interviewet lægger han ikke skjul på, hvorfor det er Knud N. Mathiesen og ikke partiets to år ældre rådmand for Sundhed og Omsorg, han opfordrer til at indstille den politiske karriere.

"Jeg tror faktisk, at det vil være en fordel for mig eller en anden at sidde sammen med Jette Skive. Hun har en kompetence og viden, som er så værdifuld for partiet, sagde Daniel Pedersson.

Før interviewet var Daniel Pedersson indstillet på at stille op for Dansk Folkeparti til byrådsvalget til november. Om han også er det i dag, ønsker Daniel Pedersson ikke at svare på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Lig fundet i Brabrand Sø

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

AGF For abonnenter

Schouby: Fyringen af Haysen var uundgåelig - sådan skal AGF komme videre

Annonce