Annonce
Debat

Ballade og dårlige beslutninger: Derfor har Budde fået så dårlig en start som leder for Venstre

Chefredaktør Jan Schouby. Foto: Axel Schütt

Det er svært at forestille sig en meget dårligere start som leder for et politisk parti end den, Christian Budde har fået som leder for Venstre i Aarhus.

Valget endte med en stor tilbagegang, og her knap en uge efter krydserne blev sat, er det i hvert fald ikke lutter troværdighed og gode beslutninger, der forbindes med den nye Venstre-leder.

Til Buddes forsvar skal det siges, at det bestemt ikke alene er hans skyld, at starten har været så dårlig. For det har næsten været en umulig opgave på bare et år at gøre sit navn kendt som lokalpolitiker uden at have en platform som medlem af byrådet at gøre det ud fra, og med en byrådsgruppe, der ikke hele tiden har været 100 procent samarbejdsvillig.

Annonce

Interessen for lokalpolitik i Aarhus er bare ikke ret stor, så selv om Christian Budde nærmest har arbejdet i døgndrift og kæmpet benhårdt for opmærksomhed, har det været svært. Ikke mindst fordi den tidligere partileder Bünyamin Simsek virkelig har gjort det godt som rådmand for Teknik og Miljø, og er løbet med en meget stor del af spotlyset i valgkampen.

Når det så er sagt, så er det bestemt heller ikke alle beslutninger, som Budde har truffet, der har virket specielt overbevisende.

Forhåbentlig vil Budde vokse med opgaven, for Aarhus har behov for en stærk borgerlig opposition

Jan Schouby, chefredaktør

For det første var der historien fra valgnatten, hvor Budde tilsyneladende forsøgte at fjerne en rådmandspost fra Socialdemokratiet ved at jagte en aftale med Enhedslisten, der ville sikre venstrefløjspartiet en rådmandspost og Venstre mulighed for at vælge en mere attraktiv rådmandspost.

En vild plan, som jo naturligvis ikke blev gennemført. Men bare det at forestille sig, at en leder af et liberalt parti ville forære en rådmandspost til det mest venstreorienterede parti i byrådet alene for at drille borgmesteren og selv få en lidt bedre rådmandspost, er bestemt ikke noget, der stiller Christian Budde i et godt lys hos folk med borgerlige tilbøjeligheder.

Det andet punkt på listen over "ikke imponerende" beslutninger kom så frem mandag eftermiddag, da det blev kendt, hvilket rådmandspost Venstre i sidste ende ville have.

Efter en weekends betænkningstid faldt valget på Sundhed og Omsorg frem for det mere oplagte beskæftigelses- og socialområde.

Gennem hele valgkampen har Venstre ellers rejst rundt med en sang om, at partiet kunne finde en milliard i besparelser ved at skaffe flere indvandrere i arbejde, men da det kom til at sætte alvor bag ordene, valgte Christian Budde altså, at han hellere vil være rådmand for ældre og sundhed.

Ikke en beslutning, der ligefrem matcher med det, han sagde før valget.

Forhåbentlig vil Budde vokse med opgaven, for Aarhus har behov for en stærk borgerlig opposition, der kan trække S ind mod midten og sikre at de store beslutninger for byen træffes med deltagelse af et bredt flertal i byrådet.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Alarm 112

Politiet tvunget til at påkøre 'førerløs' bil: Kørte over for rødt to gange og ignorerede politiets blink

Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Debat

Det er meget glædeligt, at der i den kommende kommunalbestyrelse er så mange, der er imod forbindelsen - jeg håber, I vil sige det så højt, at det kan høres på Christiansborg

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering

Alarm 112

Giv plads: Ambulance kører med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Annonce