Annonce
Aarhus

Ballade om taler til højreradikal demo

23arhSlået3a5 Piger er blevet slået i byen. Foto: Helene Bagger 20080304

Østrigsk anti-islam-profil kommer ikke alligevel. Til gengæld taler lederen af Vederfølner, som angiveligt har haft relation til White Pride.

Annonce

Østrigske Elisabeth Sabaditsch-Wolff taler alligevel ikke ved den højre­radikale demonstration 31. marts.

Anti-jihad-aktivisten, der er husmoder og i sit hjemland dømt til at betale bøde på 480 euro for at sige, at Muhammed havde noget med små piger, har samtidig forlangt at få sit navn og billede fjernet fra alt materiale, der har med demonstrationen at gøre.

Lørdag meddelte hun gennem den amerikanske anti-islam-blog, Gates of Vienna, at hun af arrangørerne, English og Danish Defence League, var sat på talerlisten uden at havde accepteret aftalen, som indebar et økonomisk mellemværende. Værtshuse lukker af frygt for gadekampe

Ifølge Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD), der har Anders Gravers Pedersen som formand, så var det Hernrik Ræder Clausen, som sidder i bestyrelsen i Dansk Folkeparti i Aarhus, der havde forbindelsen til Elisabeth Sabaditsch-Wolff. Samtidig med afslaget forlangte hun få sløjfet al relation til mødet i Aarhus, som finder sted foran Hovedbiblioteket i Mølleparken.

Defence League gik i rette med Gates of Vienna og sagde, at der var en aftale og at man forlangte en beklagelse. Det viste sig ifølge meningsudvekslinger mellem de to parter, at Elisabeth Sabaditsch-Wolff havde givet en forhåndstilkendegivelse, men at der var gået kludder i kommunikationen om den endelige accept. Angiveligt trak den østrigske taler sig fra arrangementet, fordi hun har appelleret sin bødedom og dermed ville stå dårligere, hvis hun deltog aktivt ved anti-islammødet.

Ifølge Danish Defence League er talerlisten endnu ikke endelig på plads. Men det er allerede offentliggjort, at stifteren af English Defence League, Stephen Lennon går på scenen. Det samme gør SIAD's Anders Gravers Pedersen samt højreradikale fra Norge og Bulgarien.

Også lederen af den århusbaserede dansk nationalkonservative politiske forening Vederfølner, Lars Grønbæk Larsen, griber mikrofonen.

»Det er korrekt, jeg er blandt talerne. Arrangørerne har inviteret Vederfølner som gæst. Selvom, der er ting, som jeg er uenig med Defence League i, så har vi samme holdning til islamiseringen. Det er det, min tale kommer til at handle om,« siger Lars Grønbæk Larsen.

Vederfølner, der blev dannet i Aarhus i 2007, regnes for at være landets største forening på den radikale højrefløj. Det er i offentligheden kendt, at der angiveligt i personkredsen er sammenfald med hooligan-grupperingen White Pride, som har AGF som omdrejningspunkt.

Bestyrelsen i Vederfølner siger, at den ikke er bekendt med, at foreningen har medlemmer med relation til White Pride.

"Og omtalen af et eventuelt personsammenfald mellem grupperne ligger i øvrigt år tilbage," siger Lars Grønbæk Larsen. K: Brug Lømmelpakken i Aarhus

Annonce
Annonce
Aarhus

Festugeboss er tavs om aflysning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

Annonce