Annonce
Leder

Ballade på Aarhus Ø

Chefredaktør Jan Schouby. Foto: Axel Schütt
Annonce

Det er en af byens allermest fashionable adresser, hvor mange nok ville forvente, at alt åndede fred og idyl blandt de dyre lejligheder og skønne omgivelser, men sådan er det langt fra.

Området omkring Aarhus Ø har nemlig summet af meget mere end sommerglade beboere i de seneste uger.

Faktisk er der opstået så meget ballade, at det ligefrem har været nødvendigt at ansætte et privat vagtværn til at holde ro i området omkring lystbådehavnen.

I slutningen af sidste uge satte vi på Århus Stiftstidende fokus på problemet, og det har skabt en enorm debat. Nogle af beboerne i området er mildt sagt trætte af, at vi skriver om balladen.

- Vi er jo nogen, der prøver at sælge en lejlighed, så gider I godt stoppe med at fremstille Aarhus Ø som det nye Gellerup, som en læser skrev til mig.

Men hertil er der kun at sige, at det bestemt ikke er vores hensigt at gøre det svært at sælge en lejlighed på Aarhus Ø, og vi er meget opmærksomme på ikke at gøre udfordringerne i området større, end de reelt er. Men det er samtidig vores opgave at beskrive tingene, som vi ser dem. Og lige nu er der en del udfordringer omkring Aarhus Ø. De skal naturligvis løses, og vi ved af erfaring, at det ofte hjælper, når først medierne går ind i en sag. Så forhåbentlig er snart igen fred og ro på Aarhus Ø.

To af de fem artikler, jeg har udvalgt til dig i denne uge, handler netop om balladen på Aarhus Ø. Jeg håber, du kan finde tid til at læse dem og de tre øvrige artikler, og at du får en skøn weekend i sommervarmen.

Ballade og bilræs på Aarhus Ø

Idyllisk ser det ud, men der er masser af ballade på Aarhus Ø. Foto: Jens Thaysen

Ved første øjekast ligner det ren idyl. Men narkosalg, bilræs og ballade er en del af livet på Aarhus Ø.

Læs historien her:

Vagtværn på havnen

Ayyach Ihssan er en af de nye vagter på Aarhus Ø.

Havnefogden på Aarhus Lystbådehavn er så træt af ballade og hærværk, at han nu betaler for et privat vagtværn.

Læs historien her:

Borgmesteren truer den gamle by

Jacob Bundsgaard forlanger kvinder i bestyrelsen hos Den Gamle By, ellers vil det koste museet tilskud. Foto: Axel Schütt

Der går ikke, at der slet ikke er kvinder i bestyrelsen hos Den Gamle By. Det skal ændres, ellers vil det koste museet tilskud, siger Jacob Bundsgaard, der blandt andet selv er formand for havnens bestyrelse, hvor der sidder syv mænd og to kvinder.

Læs historien her:

Nye problemer omkring demens-plejehjem

Så er der igen klager over plejen på DemensCentrum Aarhus. Foto: Tim K. Jensen

Midt i maj fik Aarhus Kommune et påbud om at forbedre plejen på DemensCentrum Aarhus afdeling 4. Men nu er der igen klager over plejen.

Læs historien her:

Fik bøde for at parkere på fortov der ikke er fortov

Poul Guldborg nægter at betale den bøde, han fik for at parkere på et fortov.

En bøde for at parkere på fortovet. Det var, hvad Poul Guldborg fik i sidste uge. Problemet er bare, at man ikke kan se, at der er tale om et fortov, og at kommunen har misligholdt området så meget, at man slet ikke kan bruge fortovet som fortov. Men alligevel fastholder kommunen bøden.

Læs den groteske historie her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

TV2 indgår forlig om video fra Aarhus: Ekstra Bladet får lov at beholde omstridte optagelser

Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce