Annonce
Skanderborg

Balloner og flag til personalet i børnehus: - Tak for alt det gode, I gør

Sådan så det ud, da personalet mødte på arbejde i Børnehuset Viften mandag morgen. Foto: Børnehuset Viften
"Ha' en dejlig dag i Viften' og 'Tak for alt det gode i gør', stod der blandt andet på døren, da personalet på Børnehuset Viften i Låsby mødte på arbejde mandag morgen.

LÅSBY: Mandag morgen. Den kan være lidt en hård nyser at komme i gang med, men for personalet i Børnehuset Viften i Låsby blev det lidt nemmere at få ugen i gang.

De mødte nemlig ind til en institution, som var pyntet op med et væld af balloner, flag og plakater med rosende ord til personalets arbejde. Og det gjorde et stort indtryk, fortæller daglig leder Bente Kühn Kristensen.

- Det var så rørende at møde ind til. Det er virkelig noget, der varmer om hjertet, og det er en god måde at få vendt tingene til noget positivt, siger hun.

På plakaterne stod der nemlig blandt andet "Kære personale. Velkommen på arbejde. Ha' en dejlig dag i varmen" og "Tak fordi i hver dag finder overskuddet, selvom vi godt ved, at citronen er presset."

Det var børn og forældre fra Viften, der søndag aften havde været forbi institutionen - og børnene kunne nemlig ikke helt lade være med at afsløre det.

- De var så stolte og glade, og gik og fortalte at 'det var os, der har været nede og hænge det op', fortæller Bente Kühn Kristensen.

Med i den pyntende overraskelse var også en ekstra service - mandag aften kom de samme 'gerningsmænd' nemlig og tog al pynten ned igen, så den ikke skulle ligge og blæse rundt.

Plakaterne har Viften dog beholdt.

Annonce
Institutionen var også pyntet med plakater med hilsener til personalet. Foto: Børnehuset Viften
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce