Annonce
Aarhus

Bamsehospital i Bruuns Galleri

Bamsehospital for børn og bamser i Bruuns Galleri

Sidste dag i vinterferien kunne børn indlægge deres bamse på Bamsehospitalet, få en snak med kommende læger, grine med hospitalsklovnene og finde ud af, at hospitaler slet ikke er så farlige.

Annonce

Bamserøntgen og tryllemedicin var nogle af ingredienserne, da hospitalet for bamser åbnede i Bruuns Galleri søndag.

Bamsehospital for børn og bamser i Bruuns Galleri

Midt i centret stod der sygehussenge, og det vrimlede med hvide kitler og røde næser, da bamselæger og hospitalsklovne tog sig kærligt af både bamser, børn og voksne.

Bamsehospital for børn og bamser i Bruuns Galleri

Børnene indskrev deres bamser på Bamsehospitalet, og der blev skrevet journal, taget bamserøntgen og lagt forbindinger.

»Det kan virke skræmmende for børn, at komme på hospitalet. Derfor prøver vi at vise, hvad der sker på et hospital, og at det ikke er farligt,« siger Sissel Kramer Aagaard, som er medicinstuderende og aktivitetsleder i Bamsehospitalet Aarhus.

Hun har en helt særlig grund til at bruge søndagen på at være bamselæge.

»Jeg synes, det er super givende, og det er dejligt at give børnene en god oplevelse. Og så øver jeg mig i at kommunikere med børn, for det får jeg brug for senere, når jeg bliver færdig med min uddannelse,« siger hun.

I en af sengene sidder 4-årige Nethe Fricke med sin bamse Panda. Hun trak sin far med på Bamsehospitalet.

»Vi har lige været i biografen og kom tilfældigvis forbi. Nethe syntes, at Panda skulle have et eftersyn,« siger Kevin Fricke.

Farmand var ikke svær at overtale.

»Jeg synes, det er en rigtig god ide. Mange børn er bange for hospitaler, men på den her måde bliver det trygt,« siger han.

Nethe Fricke er ikke bange for hospitaler og slet ikke i dag. Panda har lige fået lavet en journal, som hun stolt viser frem.

Til dagligt besøger hospitalsklovnene børneafdelingerne på landets hospitaler, men søndag havde de indtaget Bruuns Galleri for at introducere sygehuse for de mindste på en sjov måde.

»Det gælder om at inddrage børnene. De skal være med til at hjælpe og behandle bamse, og vores job er at give dem en succesoplevelse,« siger hospitalsklovn Bethe Bruun.

Det er fjerde år i træk, at bamselæger og Danske Hospitalsklovne laver hospital i Bruuns Galleri, og noget tyder på, at det virker.

»Vi kan mærke det på børnene. De børn, der kommer ind på et rigtigt hospital, har en større fortrolighed, når først de har prøvet Bamsehospitalet,« siger hospitalsklovn Benthe Bruun.

For Nethe Fricke og Panda er besøget ved at være slut. Pandas diagnose er klar.

»Han skal have plaster på foden - det har jeg også prøvet,« siger Nethe Fricke.

Se billeder fra dagen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Forskerne følger os: Vi er på nippet til at slække på forsigtigheden

Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Debat

Genåbn de små butikker: Er det bedre, at folk står som sild i en tønde i Bilka?

Annonce