Annonce
Aarhus

Bananfluer i køkkenet lukker midtby-pizzeria

Pizza Hytten i Frederiks Allé er fortsat åben. Det er alene kædens restaurant i Guldsmedgade, Fødevarestyrelsen har lukket indtil videre angiveligt på grund af bananfluer i køkkenet. Foto: Axel Schütt
Fødevarestyrelsen har midlertidigt lukket Pizza Hytten i Guldsmedgade - ifølge ejeren på grund af bananfluer i køkkenet. Pizza Hytten har samme ejer som Burger Shack-kæden, der for nylig fik masser af anmærkninger af Fødevarestyrelsen.
Annonce

AARHUS: Fødevarestyrelsen har midlertidigt lukket Pizza Hytten i Guldsmedgade.

"Salg af fødevarer forbudt indtil videre," står der på et klistermærke, Fødevarestyrelsen har sat på døren ind til Pizza Hytten.

Forklaringen er tilsyneladende, at der er bananfluer i lokalet, hvor pizzaerne bliver lavet.

På sin Facebookside skriver Pizza Hytten:

"Det er korrekt, at der er konstateret bananfluer i Guldsmedgade. Det er et tilbagevendende problem i disse lokaler. Indtil vi har fået bugt med problemet, holder vi lukket i restauranten i Guldsmedgade – formentlig i et par dage. Det er vigtigt for os at pointere, at der ikke har været bananfluer i den mad, der er blevet serveret i restauranten og som take-away.”

Annonce

I familie med Burger Shack

Pizza Hytten, der udover Guldsmedgade også har restauranter i Frederiks Allé, i Mejlgade og i Aalborg – og som har restauranter på vej i Jægergårdsgade, Sønder Allé, Trøjborg Centret og Veri Centret – er ejet af Qasem Ziar, der også står bag burgerkæden Burger Shack.


Det er vigtigt for os at pointere, at der ikke har været bananfluer i den mad, der er blevet serveret i restauranten og som take-away.

Pizza Hytten på Facebook om Fødevarestyrelsens lukning af restauranten i Guldsmedgade


15 af Burger Shacks 16 restauranter fik tidligere på måneden enten sure smileyer eller påtaler, da Fødevarestyrelsen blandt andet fandt kød, der blev opbevaret ved for høje temperaturer og kød, der ikke var stegt nok.

Ligeledes påtalte Fødevarestyrelsen burgerkædens markedsføring. Den reklamerer med, at bøfferne indeholder omkring 33 procent af det meget dyre Wagyu-kød. Reelt er der kun en enkelt procent Wagyu i bøffen.

Annonce

Urigtig markedsføring

Også Pizza Hytten lover kunderne mere, end den kan holde, har styrelsen påpeget.

Pizza Hytten reklamerer med, at der kun bruges italienske råvarer, at pizzadejen hæver i 72 timer, og at pizzaerne bliver bagt i brændefyrede stenovne.

Pizzaerne er ikke udelukkende lavet af italienske råvarer og dejen har ikke altid hævet i 72 timer, som Pizza Hytten hidtil har reklameret med. Derfor må Pizza Hytten nu - efter anvisning fra Fødevarestyrelsen - ændre sin markedsføring. Foto: Vicky Ibsen

Og det er ikke helt korrekt.

Ifølge Pizza Hyttens Facebook-side er det nu rettet til, at ”et udvalg af de råvarer, vi bruger, er italienske”, at dejen hæver i ”op til 72 timer”, samt at pizzaerne bages i ”gas- og brændefyrede ovne, hvor der tilsættes træ og åben ild for at tilføre smag.”

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Sådan føles det at blive gammel

Annonce