Annonce
Kultur For abonnenter

Band of Horses i Aarhus: Amerikanere med bittersøde sange i ærmet

Ben Bridwell og resten af Band of Horses glæder sig til at spille i Aarhus tirsdag aften. - Her er bare smukt, siger forsangeren i indierockbandet, der er taknemmelig over, at bandet har en trofast fanskare i Danmark, hvor de har givet koncert 10 gange. Senest til festivalen Haven i København i 2017, hvor billedet er fra. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Det amerikanske indie rockorkester Band of Horses er klar til at indtage amfiscenen i Musikhusparken tirsdag aften. De er taknemmelige for, at deres trofaste danske publikum holder ved på trods af langdistanceforholdet og lover, at der snart er nye sange på vej.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

AGF For abonnenter

Hvert talent bærer sit eget ansvar i AGF: Ingen får gratis minutter

Annonce