Annonce
Aarhus

Bande-våben fundet i park i stor aktion med politi og militær

Betjente med specialtrænede hunde og Forsvarets Advanced Search Team gik systematisk frem i et større område omkring Marienlystparken i Aarhus V. Foto: Axel Schütt
Betjente med specialtrænede hunde og Forsvarets Advanced Search Team brugte ti timer torsdag på systematisk at gennemtrawle området omkring Marienlystparken i Aarhus V.

AARHUS: Et oversavet jagtgevær, en del patroner, tre knive og en peberspray.

Det blev udbyttet, da betjente med specialtrænede hunde og Forsvarets Advanced Search Team systematisk gik frem i et større område omkring Marienlystparken i Aarhus V og ledte efter skjulte og nedgravede våben i ti timer torsdag.

En indsats, som blev sat i værk på baggrund af tidligere våbenfund i området i forbindelse med den verserende konflikt mellem to bander.

- Vi er meget tilfredse med at have afsøgt et rigtig stort areal og have taget flere våben ud af cirkulation, så de nu er fjernet fra det kriminelle miljø. Nu skal vi have undersøgt fundene nærmere og se, om vi eventuelt kan finde spor, som kan lede os frem til, hvem der har været i besiddelse af våbnene, siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen i en pressemeddelelse.

Annonce

Stor opbakning fra lokale

Politiinspektøren fremhæver den gode modtagelse, som politi og forsvar fik, når de gik rundt på stedet. - Vores folk på stedet mødte stor opbakning blandt de lokale. Det er et lille mindretal, der skaber ballade og utryghed i området, og det er dem, vi vil sætte en stopper for. Det er den opgave, vores indsats torsdag var et led i, siger Jesper Bøjgaard Madsen. Det er endnu uvist, hvor længe våbnene har ligget i området, og om de har været brugt under konflikten. Ud over våben og patroner fandt politiet en krukke med hash og en pose med skunk.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

AGF For abonnenter

Hvert talent bærer sit eget ansvar i AGF: Ingen får gratis minutter

Annonce