Annonce
112

Bandefolk tiltalt efter skyderi ved Fakta: Risikerer dobbelt straf

To mænd med tilknytning til Trillegårdsbanden er på anklagebænken tiltalt for våbenbesiddelse efter et skyderi ved Fakta på Kappelvænget i juni sidste år. De risikerer dobbeltstraf, da det skete som led i en verserende bandekonflikt - der fik Østjyllands politi til at oprette visitationezone. Axel Schütt/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
To mænd på 49 og 24 år fra bandegrupperingen Trillegården er i disse dage i retten og risikerer udover straf også udvisning og opholdsforbud.
Annonce

AARHUS: En juninat sidste år hørte flere beboere ved Kappelvænget i Aarhus V pludselig skud ved Fakta ved 01.30-tiden og ringede til politiet, der hurtigt rykkede ud til stedet.

Politiet fandt ikke nogen personer med våben, men en hundepatrulje fandt flere patronhylstre, og der blev fundet skudhuller i en skrænt.

Kort efter førte efterforskningen dog til anholdelse af en 48-årig mand fra lokalområdet, og i dag er den nu 49-årige og en 24-årig mand fra Trillegårdsbanden tiltalt for våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

Skyderiet fandt nemlig sted på et tidspunkt, hvor en konflikt mellem banderne Trillegården og Kalmargade var på sit højeste, og derfor kræver anklagemyndigheden skærpet fængselsstraf efter ”Bandeparagraffen”, der betyder, at strafferammen kan fordobles, hvis lovovertrædelsen har baggrund i en konflikt.

Konflikten mellem Trillegården og Kalmargade førte i to omgange til visitationszone, ligesom Østjyllands Politi besluttede at lukke et klublokale på Kappelvænget, fordi man frygtede, der ville komme angreb mod stedet og de personer, der benyttede det, og at det kunne gå ud over beboere i området.

Det var her i Kappelvænget-området, at to skudepisoder fandt sted i juni, og som fik Østjyllands Politi til at oprette visitationszone. Foto: Google
Annonce

En kamp om hashmarkedet

18. februar indførte Østjyllands Politi visitationszone på grund af den eskalerende konflikt mellem de to grupperinger, der ifølge politiets oplysninger kæmpede om hashmarkedet.

I løbet af syv dage foretog politiet 120 visitationer og beslaglagde 24 knive og slagvåben, og senere beslaglagde politiet tre pistoler, stik- og slagvåben. Den indførte visitationszone blev ophævet i april.

Men på baggrund i skudepisoden ved Fakta på Kappelvænget, hvor ingen personer blev ramt, samt et skyderi samme sted blot to dage tidligere, hvor to mænd blev ramt af skud i benene, så genindførte Østjyllands Politi visitationszonen 21. juni.

I den periode fandt politiet blandt andet ni våben, en pistol, et oversavet jagtgevær, fire kniv- og stikvåben samt slagvåben og peberspray.

Politiets massive pres på de to grupperinger gav ro i området, og visitationszonen kunne ophæves efter knap en måned – men nu sidder to mænd med relation til Trillegårdsbanden så på anklagebænken med risiko for dobbelt op på strafudmålingen.

Udover en fængselsdom kræves den 49-årige mand udvist, mens den 24-årige tiltalte mand ifølge anklagemyndigheden skal have et forbud mod at færdes og opholde sig i Aarhus Kommune og dele af Esbjerg Ø i et bestemt tidsrum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

Annonce