Annonce
Alarm 112

Bandekonflikt ulmer igen i Aarhus: 23-årig sigtet efter bandeparagraf

Trillegården og Brabrandgruppen var i konflikt i september, hvor Østjyllands Politi oprettede visitations- og strafskærpelseszone i et område ved blandt andet Kappelvænget. Zonen blev dog ophævet i oktober efter flere uger ro. Efter flere ugers uro og flere våbenfund opretter Østjyllands Politi to visitationszoner. Foto: Local Eyes
En 23-årig mand blev tirsdag anholdt med en skarpladt Colt revolver i venstre inderlomme. Han nægtede sig skyldig i grundlovsforhøret onsdag eftermiddag. Anholdelsen var en af flere på Kappelvænget og Gudrunsvej og seneste indikation på, at konflikten mellem Trillegården og Brabrandgruppen igen er en kendsgerning.

AARHUS: Bandekonflikten mellem Trillegården og Brabrandgruppen er blusset op igen.

Det bekræftede et grundlovsforhør onsdag eftermiddag ved Retten i Aarhus, hvor en 23-årig mand blev fremstillet og sigtet for under skærpende omstændigheder i konflikten mellem Trillegården og Brabrandgruppen at have været i besiddelse af en skarpladt revolver på Kappelvænget i Aarhus Vest tirsdag eftermiddag.

Ifølge sigtelsen, der blev læst op under grundlovsforhøret, er manden sigtet efter paragraf 81a, som kan give øget strafudmåling ved forbrydelser begået med baggrund i en konflikt mellem grupper af personer, herunder bander og rockergrupper.

Grundlovsforhøret kom efter en tirsdag eftermiddag og aften, hvor Østjyllands Politi var massivt tilstede ved aktioner på både Kappelvænget i Herredsvang og Gudrundsvej i Brabrand, hvor der udover den skarpladte revolver også blev fundet en kniv og ulovlige piller.

Østjyllands Politi bekræfter, at flere ugers uro i området vidner om en opblussende konflikt, og indfører derfor visitationszone to steder i byen onsdag.

Annonce

Colt i inderlommen

Den 23-årige mand blev anholdt udenfor Fakta på Kappelvænget tirsdag klokken 16.59, og i grundlovsforhøret kom det frem, at den skarpladte revolver af mærket Colt blev fundet i venstre inderlomme i hans jakke.

Anklageren anmodede om lukkede døre, da politiet gerne vil have ro til at undersøge, hvor våbnet stammer fra, mens forsvareren anmodede om navneforbud i sagen. Dommeren valgte at lukke dørene, men inden da nægtede den 23-årige mand sig skyldig i sigtelsen.

Udover den 23-årige mand, blev også en 21-årig mand fremstillet i grundlovsforhør onsdag. Han er sigtet for overtrædelse af knivloven og våbenloven og for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde tirsdag i Aarhus Vest.

Begge mænd blev varetægtsfængslet frem til 9. februar.

Annonce

Skuddrab på Kappelvænget i september

Bandekonflikten mellem Trillegården og Brabrandgruppen blev sidst registreret i slutningen af september 2020. Dengang lød det fra Østjyllands Politi:

"Når vi sammenfatter vores efterforskninger, generelle observationer i miljøerne og de efterretninger som vi løbende indhenter, så er det vores vurdering, at der er en bandekonflikt lige nu i Aarhus."

Derfor blev der oprettet visitations- og strafskærpelseszone i et større område omkring Kappelvænget og Herredsvang.

Siden blev 115 personer visiteret og 19 biler ransaget. Under visitationerne blev der beslaglagt tre stikvåben, to slagvåben, en del patroner, en mindre mængde narkotika og nogle tusinde kroner i kontanter.

Få dage inden politiet oprettede visitations- og strafskærpelseszonen blev en 21-årige mand skudt og dræbt ved Fakta på Kappelvænget. I den sag sidder en 29-årig mand varetægtsfængslet.

Men efter nogle uger med ro i det vestlige Aarhus ophævede Østjyllands Politi 21. oktober både visitations- og strafskærpelseszone, men oplyste, at den blev oprettet efter uro mellem to grupperinger i området.

Visitationszonen blev indført på baggrund af en ulmende konflikt mellem grupperingerne fra Brabrand og Trillegården, derfor besluttede Østjyllands Politi at oprette zonerne 30. september.

Annonce

Politiaktioner to steder tirsdag

Østjyllands Politi var tirsdag aften talstærkt til stede i det vestlige Aarhus, hvor man havde flere ekstra patruljer ude i løbet af aftenen.

Første gang var klokken 17, hvor en patrulje tog kontakt til en gruppe mænd på Kappelvænget i Aarhus V. Gruppen var utilfredse med politiets tilstedeværelse, og en 23-årig mand begyndte at løbe fra stedet, da politiet ville i kontakt med ham. Politiet fik dog løbet manden op og ved visiteringen fandt de en skarpladt pistol i hans jakke. Den 23-årige blev som beskrevet overfor fremstillet i grundlovsforhør onsdag.

Under anholdelsen af den 23-årige mand forsøgte flere af hans venner at forhindre politiet i deres arbejde og en mand tog blandt andet kort fat om halsen på en betjent, inden han stak af fra stedet.

Manden var ikke den eneste, der forsøgte at bremse betjentene. Da de forsøgte at løbe efter den 23-årige, forsøgte en 21-årig mand at bremse dem, og han blev derfor anholdt for at hindre politiet i at udføre deres arbejde. Han blev derudover sigtet efter kniv- og våbenloven, da han havde en kniv og en peberspray i lommen.

I det hele taget måtte politiet stå model til en del på Kappelvænget. Anholdelserne skabte en ophidset stemning og patruljen måtte derfor tilkalde ekstra betjente til stedet.

I forbindelsen med balladen omkring anholdelserne blev en 26-årig mand sigtet for at fornærme politiet. Den samme person fik en ekstra sigtelse, da han ved sin anholdelse spyttede efter en patrulje og dermed blev sigtet for forsøg på vold mod en betjent.

Annonce

Også ballade på Gudrunsvej

Situationen på Kappelvænget var ikke den eneste, som krævede politiets tilstedeværelse. En halv time efter den første episode var politiet på Gudrunsvej i Brabrand.

Her fandt man under ransagningen af en bil en peberspray, som en 25-årig mand blev sigtet for at besidde.

På samme vej blev der senere på aftenen fundet en kniv i en bil, som politiet ransagede. I den forbindelse blev en 19-årig mand sigtet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Er den mere skånsom eller er det bare snak? Sådan er den nye corona-lyntest

Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Annonce