Annonce
Aarhus

Bandemedlem havde vandrør med til masseslagsmål: Skal et år i fængsel

Den 21-årige ankede på stedet, efter at retten altså havde idømt ham et års fængsel. Foto: Kim Haugaard
En 21-årig mand kan se frem til et års fængsel for sin rolle i masseslagsmålet i Ekkodalen i oktober.

AARHUS: Det store slagsmål i Ekkodalen i oktober 2018 bliver ved med at give arbejde ved Retten i Aarhus. Mandag blev en 21-årig mand således idømt et års fængsel for sin rolle i slagsmålet, hvor han blandt andet havde medbragt et vandrør til brug i slåskampen og til at lave hærværk mod en parkeret bil.

Samtidig havde manden klare tilhørsforhold til banden i Trillegården, hvor han bliver anset som en af de toneangivende medlemmer. Derfor er han blevet dømt efter straffelovens paragraf 81a, der giver retten mulighed for at fordoble dommen, hvis vedkommende har begået kriminalitet i forbindelse med en bandekonflikt. Derfor er anklager Jakob Beyer også godt tilfreds med dommen.

- Jeg er yderst tilfreds med denne dom. Retten har fulgt min påstand om anvendelsen af straffelovens § 81a og sender med udmålingen af straffen et tydeligt signal om alvoren i den begåede kriminalitet, siger han.

Den 21-årige mand er den første af de pt. varetægtsfængslede personer, med relationer til den igangværende konflikt i Aarhus, der har fået dom. Han ankede dommen på stedet, men er fortsat varetægtsfængslet.

Annonce

Straffelovens paragraf 181

En straf kan forhøjes indtil det dobbelte, hvis lovovertrædelsen har baggrund i eller er egnet til at fremkalde en konflikt mellem grupper af personer, hvor der som led i konflikten enten anvendes skydevåben eller anvendes våben eller eksplosivstoffer, som på grund af deres særdeles farlige karakter er egnet til at forvolde betydelig skade, eller begås brandstiftelse omfattet af denne lovs § 180.

Kilde: danskelove.dk

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce