Annonce
Indland

Bandes forsøg på at indtage Aarhus endte med fred i moské

Scanpix Danmark Stf/Ritzau Scanpix

I 2017 forsøgte LTF at etablere sig i Aarhus. I dag er banden ikke længere i byen, siger politibetjente.

Ankommet i store BMW'er og med en magtdemonstration forsøgte medlemmer fra banden Loyal to Familia (LTF) i 2017 at etablere sig i Aarhus i området ved boligbyggeriet Bispehaven.

Onsdag bliver bandens forsøg på at etablere sig og den efterfølgende fredsmægling rullet ud i Københavns Byret i en historisk sag, der skal afklare, om banden kan forbydes permanent.

To vidner fra politiet fortæller, at LTF's forsøg på at etablere sig i Aarhus begynder i foråret 2017. De er enige om, at LTF ikke længere er i Aarhus.

Ifølge vidnerne sendte LTF medlemmer fra København til Aarhus i foråret 2017.

- Vi så dem komme i ret store biler. Det er typisk sorte BMW'er, siger et af politividnerne.

Samme betjent fortæller, at også bandelederen Shuaib Khan viste sig i Aarhus. Han var netop blevet løsladt i foråret 2017.

Det første markante tegn på LTF’s tilstedeværelse i gadebilledet i Aarhus var 26. maj samme år, hvor LTF ifølge politiet viste sig frem over for den lokale gruppering Brabrandgruppen.

50 mand med ni biler lavede ballade, larm og trusler ved Bazar Vest ifølge politiet.

- Der er en hændelse, hvor vi opfatter en konfrontation mellem Brabrandgruppen og sympatisører og LTF og sympatisører, siger en af betjentene i retten.

- Vi opfatter det som en magtdemonstration - "show of force" - hvor der er store forsamlinger af synlige bandemedlemmer fra hver gruppering, som i kraft af deres synlighed viser deres magt.

Episoden i maj efterfølges af adskillige skudepisoder, og der dannes en konflikt mellem LTF på den ene side og den lokale gruppe Brabrandgruppen på den anden, lyder det fra politiet.

Flere fra banden Black Army, som også var i Aarhus, skifter over til LTF, forklarer et af vidnerne fra politiet i retten.

- Som jeg husker det, begyndte det omkring september at stilne meget af. Vi stoppede med at se de her personer fra København, siger en af betjentene i retten og tilføjer:

- I begyndelsen af december 2017 skulle der være et fredsmæglingsmøde i Grimhøjmoskéen. Der skal være indgået en aftale med nogle krav til de resterende LTF-medlemmer i Aarhus.

- Det var måske Brabrandgruppen, der vandt konflikten. De få resterende aarhusianere i LTF måtte overgive sig. De måtte så ikke befinde sig i Gellerup og andre steder efterfølgende, har jeg hørt.

Oussama El-Saadi, der er formand for Grimhøjmoskéen, vidner også i sagen. Han fortæller, som han har fortalt tidligere i medierne, at der var et mæglingsmøde i moskéen 3. december og et igen en uges tid senere.

Onsdag er 17. retsdag i sagen om forbuddet mod LTF. Der er ni dage tilbage af sagen, der ventes afsluttet efter sommerferien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

To mænd varetægtsfængslet for drabsforsøg og medvirken til drabsforsøg ved Paludan-demonstration

Klima

Grønne busser brager frem i Kina

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce