Annonce
Kultur

Banebydende folk-rock-koryfæer sætter Horsens på turnéplanen

Fairport Convention havde sin storhedstid i slutningen af 1960'erne, og bandet har gennemgået både et brud og flere end 20 forskellige besætninger, men det lever stadig og gør stop i Horsens i 2020. PR-foto: Horsens Ny Teater
Fairport Convention giver efterårskoncert på Horsens Ny Teater med flere af bandets oprindelige medlemmer i besætningen.

Horsens: Det er et halvt århundrede siden, de brød igennem, men arven fra det berømte engelske folkrock-band Fairport Convention lever stadig i meget moderne musik. Næste år kommer koryfæerne til Horsens.

Det er Horsens Ny Teater, der 29. oktober skal huse en koncert med briterne, og ifølge en pressemeddelelse fra teatret, er det et band, der er "still going strong", der besøger byen.

- Selv nu, efter 53 år på farten, er Fairport Conventions passion for live-optræden stadig den samme. Det er efterhånden blevet en tradition, at bandet lægger vejen forbi Danmark på en årlig koncertturné, og denne gang bliver Horsens altså en del af tourplanen, skriver teatret om Fairport Convention, der for alvor gjorde sig bemærket i 1969 med det legendariske album "Liege & Lief".

Albummet blev, sammen med andre af de plader, bandet udgav i slut-60'erne, en rettesnor for en sammensmeltning af traditionelle britiske toner og en mere rocket tilgang til musikken, som andre bands både i og uden for Storbritannien lænede og læner sig opad.

Fairport Convention har været gennem flere end 20 forskellige lineups i årenes løb, men der er stadig oprindelige medlemmer med, og Horsens Ny Teater oplyser, at grundstammen anno 2019 udgøres af Simon Nicol og Dave Pegg, der har været med hele vejen. De suppleres på den kommende turné af de to violinister, Chris Leslie og Rick Sanders samt den tidligere Cat Stevens-trommeslager, Gerry Conway.

Fairport Convention er blevet hædret adskillige gange for sine bidrag til musikverdenen, og senest blev der i 2017 udgivet et stort bokssæt, der markerer de første 10 år af bandets levetid.

Billetsalget er begyndt, oplyser Horsens Ny Teater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce