Annonce
Indland

Banedanmark: Passagerer må vente 12 år på stabil togdrift

Selv om Banedanmark bruger mellem 11-16 millioner kroner om dagen på nye skinner, signaler og elledninger, vil der gå 12 år, inden togene bliver mere stabile.

Selv om at Banedanmark bruger mange millioner om dagen, vil der gå år før togene bliver mere stabile.

På trods af at Banedanmark bruger mellem 11-16 millioner kroner om dagen på nye skinner, signaler og elledninger, vil der gå 12 år, inden togene bliver mere stabile.

Det skriver Jyllands-Posten.

Efter mange overskredne budgetter og forsinkelser lover Banedanmark, ifølge avisen, nu mere realistiske meldinger om togdriften.

Budskabet, der svarer til meldingen fra DSB, lyder, at vi først i 2030 kan regne med en mere regelmæssig, stabil og hurtigere togdrift end i dag.

- Først i 2030 vil de meget store projekter være færdige, nogle delstrækninger dog før. Først herefter vil togene blive mere rettidige, hurtigere og mere miljøvenlige, bebuder Steen Neuchs, der er anlægsdirektør i Banedanmark, til Jyllands-Posten.

Banedanmark er i gang med at lægge nye skinner, hænge elkabler op og få de nye signaler til at virke.

Selv om at det går godt, vil det betyde, at der også de kommende år vil være forsinkelser, aflysninger og i perioder lukninger af strækninger over det meste af Danmark, lyder det fra Steen Neuchs.

Annonce

Så sent som i denne uge kom det frem, at Banedanmarks ombygning af Ringsted Station har kurs mod en budgetoverskridelse på 118 procent.

Og signalprogrammet til 20 milliarder kroner har også givet Banedanmark problemer.

Signalerne skulle have været klar i 2023 - ikke i 2030, som det nu er planen, og økonomien er skredet med cirka fire milliarder kroner.

Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, er ikke overbevist om, at forberedringerne kan være klar om 12 år.

- Vi kan håbe, at man i 2030 har fået de nye tog til at køre, og at man er færdig med at sætte nye signaler op. Men vi ved det ikke.

- Vi kan bare konstatere, at tingene hidtil har været voldsomt forsinkede og fordyrede, siger Kim Christiansen til Jyllands-Posten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce