Annonce
Debat

Banegraven burde bebygges: Og så skal vi have en metro i Aarhus

"Efter at have siddet og kigget i beslutningsgrundlaget for Banedanmarks projekter i Aarhus i forbindelse med elektrificering, nyt signalsystem og ombygning af perroner og spor på Aarhus Banegård, kombineret med en plan, hvor et konsortie bestående af DSB Ejendomme, Aarhus Kommune, Pension Danmark og M.T. Højgaard vil overbygge banegraven og skabe en ny bydel i Aarhus, så kan man ikke andet end undres over, at man har sagt nej til projektet", skriver Poul Holm Christensen. Arkivfoto: Axel Schütt

DEBAT: Den politiske beslutning, taget af politikerne på Christianborg, om at droppe/udskyde overdækning af banegraven i Aarhus mellem Bruuns Bro og Frederiks Allé, er umiddelbart svær at forstå.

Efter at have siddet og kigget i beslutningsgrundlaget for Banedanmarks projekter i Aarhus i forbindelse med elektrificering, nyt signalsystem og ombygning af perroner og spor på Aarhus Banegård, kombineret med en plan, hvor et konsortie bestående af DSB Ejendomme, Aarhus Kommune, Pension Danmark og M.T. Højgaard vil overbygge banegraven og skabe en ny bydel i Aarhus, så kan man ikke andet end undres over, at man har sagt nej til projektet.

Banedanmark mener ikke, man vil kunne udføre sine projekter rettidigt i forhold til at nå i hus med elektrificeringen ultimo 2026. Man kunne jo være lidt fræk og spørge, om de når det denne gang, da projektet allerede er skredet en del.

Annonce


Vi kan bygge kameraer og sende dem med en rover til Mars, men koordinere et stort byggeprojekt er åbenbart helt umuligt.


Der vil være så meget synergi i at komme i gang med begge projekter på samme tid, ikke mindst det, at man vil genere passagererne i togene i den kortest mulige periode.

Projektet består af flere ben. Projektet er med til, at DSB tjener penge ved at indgå i byggeprojekter og dermed modtage et reduceret tilskud fra staten. Samtidig vokser Aarhus Kommune med 100.000 indbyggere frem mod 2050 og har her mulighed for at skabe attraktive boliger og indbydende byrum.

Mulighed for at etablere en ordentlig cykelparkering som godt input i den grønne profil og forbindelse til den kollektive trafik. Muligheden for at tænke endnu større omkring den grønne omstilling af Aarhus og dermed skabe en effektiv kollektiv trafik i banegraven.

En kollektiv trafik, der burde etableres som metro magen til den, der er etableret i København. Ikke mere letbane, færre busser og ingen BRT-busser. Lad os grave den offentlige transport ned under byen, hvilket vil betyde, at der kan etableres en hurtigere og mere smidig offentlig trafik i fremtiden. Et metrosystem, som vil kunne dække det meste af Aarhus ved at lave tre ringbaner.

Tænk at få et kollektivt transportsystem, der kunne flytte århusianerne til området omkring Kongelunden og det nye stadion – tilmed under jorden og hurtigt.

Vi kan bygge kameraer og sende dem med en rover til Mars, men koordinere et stort byggeprojekt er åbenbart helt umuligt.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Kollaps flår et blødende sår i Enhedslisten i Aarhus: - Jeg er mega-vred og oplever en åbenlys tillidskrise

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se video: De stenriges legetøj - 45 superbiler rullede ind på torvet

Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Sport

En drilsk klausul: Derfor var det nødvendigt for Skanderborg Aarhus at skrive ny kontrakt med Danmarks største talent

Debat

Afvist på en bar: Kom igen, når du har crop top på

Aarhus

Ugens corona-tal: Antallet af indlagte halveret, men smitten er steget i forhold til forrige uge

Kultur For abonnenter

Pip pip på Svalegangen: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Debat

Alternativet prioriterer børn højt: Det skulle have været med i budgettet

Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

AGF

AGF meldt til politiet efter dramatisk ulykke: Træner lå fastklemt og bevidstløs i styrkecenter

AGF

Valby, Brønshøj, Marstal og kikset hooligan-stormløb på Gentofte Stadion: AGF-kampe ude i landet giver særegne oplevelser

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Fuld gevinst til patrulje: Nappede to narkosælgere i ét hug

Annonce