Annonce
Debat

Banegraven burde bebygges: Og så skal vi have en metro i Aarhus

"Efter at have siddet og kigget i beslutningsgrundlaget for Banedanmarks projekter i Aarhus i forbindelse med elektrificering, nyt signalsystem og ombygning af perroner og spor på Aarhus Banegård, kombineret med en plan, hvor et konsortie bestående af DSB Ejendomme, Aarhus Kommune, Pension Danmark og M.T. Højgaard vil overbygge banegraven og skabe en ny bydel i Aarhus, så kan man ikke andet end undres over, at man har sagt nej til projektet", skriver Poul Holm Christensen. Arkivfoto: Axel Schütt

DEBAT: Den politiske beslutning, taget af politikerne på Christianborg, om at droppe/udskyde overdækning af banegraven i Aarhus mellem Bruuns Bro og Frederiks Allé, er umiddelbart svær at forstå.

Efter at have siddet og kigget i beslutningsgrundlaget for Banedanmarks projekter i Aarhus i forbindelse med elektrificering, nyt signalsystem og ombygning af perroner og spor på Aarhus Banegård, kombineret med en plan, hvor et konsortie bestående af DSB Ejendomme, Aarhus Kommune, Pension Danmark og M.T. Højgaard vil overbygge banegraven og skabe en ny bydel i Aarhus, så kan man ikke andet end undres over, at man har sagt nej til projektet.

Banedanmark mener ikke, man vil kunne udføre sine projekter rettidigt i forhold til at nå i hus med elektrificeringen ultimo 2026. Man kunne jo være lidt fræk og spørge, om de når det denne gang, da projektet allerede er skredet en del.

Annonce


Vi kan bygge kameraer og sende dem med en rover til Mars, men koordinere et stort byggeprojekt er åbenbart helt umuligt.


Der vil være så meget synergi i at komme i gang med begge projekter på samme tid, ikke mindst det, at man vil genere passagererne i togene i den kortest mulige periode.

Projektet består af flere ben. Projektet er med til, at DSB tjener penge ved at indgå i byggeprojekter og dermed modtage et reduceret tilskud fra staten. Samtidig vokser Aarhus Kommune med 100.000 indbyggere frem mod 2050 og har her mulighed for at skabe attraktive boliger og indbydende byrum.

Mulighed for at etablere en ordentlig cykelparkering som godt input i den grønne profil og forbindelse til den kollektive trafik. Muligheden for at tænke endnu større omkring den grønne omstilling af Aarhus og dermed skabe en effektiv kollektiv trafik i banegraven.

En kollektiv trafik, der burde etableres som metro magen til den, der er etableret i København. Ikke mere letbane, færre busser og ingen BRT-busser. Lad os grave den offentlige transport ned under byen, hvilket vil betyde, at der kan etableres en hurtigere og mere smidig offentlig trafik i fremtiden. Et metrosystem, som vil kunne dække det meste af Aarhus ved at lave tre ringbaner.

Tænk at få et kollektivt transportsystem, der kunne flytte århusianerne til området omkring Kongelunden og det nye stadion – tilmed under jorden og hurtigt.

Vi kan bygge kameraer og sende dem med en rover til Mars, men koordinere et stort byggeprojekt er åbenbart helt umuligt.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Kvinde forsvandt fra demensplejehjem og døde: - Afdækning af forløbet viser, at der er begået en fejl undervejs

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Udsigt til motorvejsramper splitter lokalområde: Nu kommer grundejerforening med et mere spiseligt forslag

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

AGF

Jon Dagur er en hemmelighedsfuld AGF'er: - Jeg har ikke besluttet mig for noget som helst

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Debat

Vi genbruger CO2 i landbruget: Det er ikke fair at gøre os til klimasyndere

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Alarm 112

Raserianfald i bus og tog: Passagerer flippede ud da de blev snuppet i at 'køre på røven'

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Kultur

Museernes Oscar: Aarhus-museum er nomineret til fornem pris efter to års knoklen med ny udstilling

Annonce