Annonce
Sport

Banelandstræner forventer at OL-triumf kræver ny rekord

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Casper Jørgensen forventer, at flere af de store banenationer vil bringe nye og tungere skyts til OL i Tokyo.

Danmark var suveræn fra kvalifikationen til den afgørende finale, da det blev til guld i 4000 meter holdforfølgelse ved VM i Berlin.

Annonce

Men en lignende præstation er ikke nødvendigvis nok til et nyt guldtogt ved sommerens OL i Tokyo.

Det påpeger herrernes banelandstræner, Casper Jørgensen.

- Vi håber at blive bedre til OL. Det tror jeg også, at man skal blive, for vi kan se, hvor meget Italien udvikler sig. England og Australien er altid gode, når det gælder, så vi skal blive ved med at udvikle os, siger han.

På sin vej mod guldet og den anden danske VM-triumf i disciplinen i historien slog Danmark verdensrekorden tre gange.

Og vi har næppe set den sidste verdensrekord i 2020, vurderer Casper Jørgensen.

- Det tror jeg ikke. Jeg tror, at man skal slå den i Tokyo, hvis man skal vinde, siger han.

Som optakt til sommerlegene kunne det dog ikke være gået bedre, understreger han.

- Vi viste, at vi er, hvor vi skal være, og at vores system virker. Men omvendt kan det også være farligt.

- Rytterne skal være glade de næste ugers tid, men så er det også tilbage til arbejdet. De må ikke blive for popsmarte. Det giver gode perspektiver, men vi skal ikke hvile for længe på laurbærrene, siger han.

Samme toner kommer fra landsholdsrytteren Frederik Rodenberg Madsen.

- Vi skal køre hurtigere, end vi har gjort her. Det tror jeg også, at vi kan. Vi har gjort mange ting rigtigt op til det her VM, men jeg ved, der er endnu flere ting, vi kan bygge videre på, siger han.

Hverken landstræner Casper Jørgensen eller resten af den danske lejr lægger skjul på, at de har nyt udstyr klar til de olympiske lege. Men de holder kortene tæt til kroppen.

Foruden de materielle forbedringer er der en god chance for, at Niklas Larsen kan komme tilbage, efter at han har døjet med en skade i ballen og en brækket ankel.

Det vil kun gøre holdet endnu skarpere, mener Frederik Rodenberg.

- Niklas er måske verdens bedste - eller i hvert fald en af de fem bedste baneryttere i hele verden. Hvis han kan komme ind på holdet i topform igen, ser det kun bedre ud.

- Jeg ved så ikke, hvem han skal overtage for, eller hvordan holdet skal se ud. Det må vi se til den tid. Jo mere kamp om pladserne, jo bedre, siger Rodenberg.

Guldkvartetten ved VM bestod foruden Rodenberg af Lasse Norman Hansen, Julius Johansen og Rasmus Lund Pedersen. Matias Malmberg var reserve.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce