x
Annonce
AGF

Banen er sumpet: Kampen mellem AGF og Randers FC er aflyst

Sådan så banen på Ceres Park ud søndag eftermiddag - og så blev kampen aflyst. Foto: Jan Schouby
Udsættelsen skyldes de store mængder regn, der er faldet over Aarhus det seneste døgn.

Det østjyske superliga-opgør, der skulle fløjtes i gang på Ceres Park søndag klokken 16, er udsat.

Det skriver 3F Superligaen på Twitter.

- Dagens kamp mellem AGF og Randers FC er udsat, da baneejerne ved inspektion i dag klokken 10 vurderer, at banen er sumpet, skriver 3F Superliga på Twitter søndag ved 11-tiden.

Udsættelsen skyldes de store mængder regn, der er faldet over Aarhus det seneste døgn, hvilket betyder, at banen på Ceres Park ikke er blevet klar og. Banen er simpelthen ikke i en stand, så kampen kan gennemføres.

– Vi beklager meget de gener denne aflysning påfører vores publikum, sponsorer, modstandere og alle andre involveret i kampen. Men efter en grundig vurdering – og i tæt samråd med Divisionsforeningen og Randers FC – har vi vurderet, at det ikke vil være muligt at gennemføre kampen i dag, siger direktør i AGF, Jacob Nielsen, i en pressemeddelelse.

Han håbede til det sidste at kunne gennemføre kampen.

– Det er enormt ærgerligt, for vi havde glædet os til at starte foråret i dag med en stor kamp mod Randers FC. Så snart vi kender en ny kampdato, så melder vi den ud, og alle billetter købt til dagens kamp gælder naturligvis til den nye kampdato, oplyser Jacob Nielsen.

Publikum, der ønsker deres billet til dagens kamp refunderet eller på anden måde har spørgsmål i forbindelse med aflysningen kan rette henvendelse til AGF.

Annonce
De store mængder regn, der er faldet over Aarhus de seneste par dage, er skyld i, at Superliga-opgøret mellem AGF og Randers FC søndag måtte aflyses. Foto: Jan Schouby

Flere søndags-kampe aflyst

Ikke længe efter AGFs kamp mod Randers FC blev aflyst, tikkede endnu en aflysning i Superligaen ind.

Også kampen mellem AC Horsens og FC Nordsjælland, der skulle spilles på Right to Dream Park i Farum, er udsat. Her er det ikke regnmængderne, der er skyld i, at kampen ikke kan spilles søndag, men derimod vindforholdene.

- Da vi tjekkede banen halvanden time før kampstart, gjorde Farums sikkerhedsansvarlige opmærksom på, at nogle skilte i toppen af tribunerne havde revet sig løs, så der var ingen anden vej end at aflyse. Sikkerheden for spillere og tilskuere går forud for alt andet, siger dommeren Mikkel Redder til Horsens Folkeblad.

Der er endnu ingen nye kamptidspunkter for søndagens to aflyste kampe.

Senere søndag aften står der OB-Brøndby på Superliga-programmet. Kampen, der spilles i Odense, er ikke ramt af de samme udfordringer, som man er i Aarhus og i Farum.

I Odense har kampens dommer Michael Tykgaard sagt god for banen, og kampen spilles efter planen klokken 18.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Politisk flertal vil fjerne minister fra forhandlinger om hjælpepakke til kulturlivet

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce