Annonce
Erhverv

Bankekspert: Negative renter giver dårlig dialog med kunderne

Bankeksperten Lars Krull kan ikke forstå, at bankerne opbevarer så mange penge i Nationalbanken. Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Annonce

Bankeksperten Lars Krull fra Aalborg Universitet undrer sig over, at bankerne ikke er bedre til at sende deres formuer i arbejde.

- Hvem siger, at de skal putte pengene i Nationalbanken? Det er jo deres eget valg og sikkert fordi, at de er en forsigtig-Per. Det var jo bedre, hvis de lånte pengene ud, siger Lars Krull.

Når bankerne alligevel indfører negative renter, finder han det naturligt med en grænse på 750.000 kroner. Det er det samme beløb, der er beskyttet af en indskydergaranti, hvis banken går konkurs.

- Derfor er det også lidt dumt at have flere penge stående i den samme bank, bemærker Lars Krull.

Hvis bankerne vælger at gå under grænsen på 750.000 kroner, løber de til gengæld en risiko. Ifølge bankeksperten vil mange kunder med store indlån også have andre produkter, eksempelvis lån, som bankerne tjener gode penge på.

- Det vil for mange banker give en dialog, som de ikke ønsker med deres kunder. Så skal de diskutere hele forretningsforholdets pris, og det vil de ofte ikke have en interesse i, siger Lars Krull.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ceres Park godkendt til tilskuere efter nye corona-regler: Billetsalget til FCK-kampen er i gang

Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Aarhus

Har du oplevet ballade, hærværk eller bilræs?: Borgermøde om problemerne på Aarhus Ø

Annonce