Annonce
Østjylland

Bare vejret holder: Molslinje-færge skifter farve på Fyn

Hvidt på sort: M/f Samsø af Ballen skifter ham hos Petersen & Sørensen i Svendborg. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Hvid på sort: Molslinjens m/f Samsø ændrer skibssider og bemaling hos Petersen & Sørensen Motorværksted.

I disse dage holder Poul Sækmose et ekstra øje på himmelrum og vejrudsigt.

Årsagen er, at maling af to næsten 100 meter lange skibssider ikke kan udføres i regnvejr.

Poul Sækmose fra Marstal er salgsmanager på Svendborg-værftet Petersen & Sørensen Motorværksted. I den store dok på Frederiksøen ligger rederiet Molslinjens nyovertagede m/f Samsø fra Kattegat-øens østlige færgerute.

Den hidtil sorte færge skal som den første fra det opkøbte rederi Færgen males i Molslinjen-design. Det vil sige, at skroget skal være hvidt, de rød/hvide bolche-striber skal fjernes og skibssiden skal have påmalet færgerutens nye navn, Samsølinjen. Tidligere hed overfarten SamsøFærgen.

- Det er en stram tidsplan. Vejret er en ikke særlig pålidelig makker at arbejde sammen med. Men vi skal nå det, fastslår Poul Sækmose. Koøjets hjelmklædte udsendte besøgte dokken fredag eftermiddag . Da var malerarbejdet i fuld gang, og skibssiden ud mod Sundet var hvidmalet. ”Samsølinjen”, logo, færgenavn og hjemhavn bliver først påført til sidst.

- Vi udnytter alle tørvejrs-lommer. Vi satser på at være færdige enten torsdag aften eller senest fredag morgen, siger Poul Sækmose.

Molslinjens kommunikationschef Jesper Maack, oplyser til Koøjet, at Fanølinjens færger design-skiftes i Esbjerg nu i foråret. Først i forbindelse med rutinemæssig dokning til foråret 2020 hvidmales tvilling-færgerne på Spodsbjerg-Tårs. Færgerne m/f Fynshav og m/f Frigg Sydfyen på Alslinjen design-skiftes i efteråret 2020.

Værfterne er endnu ikke besluttet, men P&S i Svendborg vil byde sig til.

Bemalingen af m/f Samsø udløser i øvrigt et større puslespil på Kattegat. Mens m/f Samsø ligger i Svendborg, bliver den afløst på sin rute af m/f Ane Læsø. Da den ikke kan anløbe Ballen, går Samsø-ruten fra Kalundborg midlertidigt til Kolby Kaas. Så snart m/f Samsø er tilbage igen, sejler m/f Ane Læsø hjem til Frederikshavn-Læsø, og så går storesøster m/f Margrethe Læsø i dok i Svendborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce