Annonce
Aarhus

Barmhjertige samaritanere i Solbjerg: Scooterkører og bilist fragtede Signes kæreste til fødestuen

Den gode julestemning spreder sig tilsyneladende allerede nu i Solbjerg. Foto: Axel Schütt
Da Signe Nørfeldt Friborgs kæreste ikke kunne komme ud til hende på sygehuset, var gode råd dyre. Men så dukkede først en scooter og derefter en bil op.

SOLBJERG: De fleste kender historien om Den barmhjertige samaritaner fra konfirmationsforberedelserne. Historien om en person fra en udstødt gruppe, som alligevel stoppede og hjalp en mand, som havde brug for det. Uden at historien her skal blive alt for højtragende, så skete lidt det samme søndag aften i Solbjerg for Signe Nørfeldt Friborg og hendes kæreste, Rasmus. To gange.

Signe Nørfeldt Friborg er nemlig gravid i 30. uge, og da hendes kommende datter pludselig begyndte at røre på sig, skulle hun på Aarhus Universitetshospital. Men hendes kæreste har ikke kørekort, og på grund af forskellige logistiske ting som afhentning af barn, så kan han først komme derud senere. Og det tager tid fra Solbjerg, og derfor er gode råd dyre.

- Så han løber hen til de her gutter, som hænger ud ved Rema med deres scootere for at bede dem om et lift, og det er den ene af dem med på, fortæller Signe Nørfeldt Friborg.

Men så let går det ikke. Scooteren bryder sammen efter kort tids kørsel, og derfor bliver Rasmus nødt til at løbe tilbage for at prøve at nå en bus.

- Her kører der en bil hurtigt forbi ham, som derefter bakker tilbage. Manden i bilen skælder egentlig først Rasmus ud, men da Rasmus får forklaret ham situationen, ender han faktisk med at køre ham ud til mig på sygehuset. Så han nåede frem, fortæller Signe Nørfeldt Friborg med et smil,

- Det er pudsigt og dejligt, at det kan lade sig gøre to gange på en aften.

Annonce

Har startet en indsamling

Historien ender med andre ord godt, og både Signe, Rasmus og den kommende baby er hjemme igen i god behold. Det vil sige, der er jo stadig delen med den nedbrudte scooter.

- Jeg synes, at det var synd for ham Rasmus (det er en anden Rasmus, ikke kæresten, red.) at hans scooter brød sammen. Så jeg har spurgt i vores lokale facebook-gruppe, om der er nogen, der ligger inde med nogle reservedele eller om vi kan starte en indsamling, fortæller Signe Nørfeldt Friborg.

Den indsamling er i skrivende stund på 400 kroner, og samtidig har en af hendes venner i gang med at skaffe et sponsorat fra et autoværksted i nærheden. Selv har Rasmus på scooteren skrevet følgende som svar på Signe Nørfeldt Friborgs opslag i gruppen "Solbjerg Lokalsamfund."

- Er glad for at jeg kunne hjælpe, også selv om at vi ikke nåede så langt. Ville hellere risikere at min scooter døde end at en far ikke kunne se sin datter blive født. Håber alt er som det skal være.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce