Annonce
Sport

Bayern-boss fejer fyringsrygter om træneren af vejen

John Macdougall/Ritzau Scanpix
Niko Kovac' job som cheftræner i Bayern München er på ingen måde i fare, siger Karl-Heinz Rummenigge.

En Double-triumf med et mesterskab og en pokaltitel vil de fleste steder føre til gedigen hyldest af cheftræneren. Men ikke i Bayern München.

Efter en lidt svingende første sæson i spidsen for holdet for cheftræner Niko Kovac har der været rygter fremme om, at han ville blive fyret efter sæsonen.

Det er på trods af, at klubben vandt mesterskabet og lørdag er favoritter i pokalfinalen mod RB Leipzig.

Nu maner Bayern-direktør Karl-Heinz Rummenigge dog alle rygter om fyring til jorden.

- Det har aldrig været et tema, hvorvidt han skal være vores træner i næste sæson, siger Rummenigge ifølge AFP - underforstået at han sidder sikkert i jobbet.

En god afslutning på sæsonen sendte Bayern forbi Borussia Dortmund i Bundesligaen, og i sidste spillerunde blev det tyske mesterskab sikret for syvende år i træk.

Samtidig er holdet altså klar til pokalfinalen, men rygter har svirret om, at netop Rummenigge ikke var tilfreds med 47-årige Kovac, og at han ville ryge ud, hvis lørdagens finale blev tabt.

Men det passer ikke, siger Rummenigge.

- Det ville være sindssygt at træffe sådan en beslutning på baggrund af én kamp.

- Jeg mener, det klart er en succes at vinde mesterskabet i sin første sæson hos Bayern, slår klubdirektøren fast.

Tidligere fredag var den tidligere mestertræner fra Bayern München Ottmar Hitzfeld ude og bakke Niko Kovac op.

- Jeg forstår slet ikke kritikken af og diskussionen om Niko Kovac, lyder det fra Hitzfeld.

- Jeg føler med Niko, for jeg ved, hvor svært jobbet i Bayern er. Du skal kæmpe på flere fronter, og trofæer er det eneste, som tæller.

Han mener, at Niko Kovac især har udført et flot stykke arbejde med generationsskiftet i den sydtyske storklub.

- Det var svært for ham som en ung træner. Man er nødt til at give spilletid til folk som Franck Ribery og Arjen Robben, mens man også bygger yngre spillere som Serge Gnabry og Kingsley Coman op, siger Hitzfeld.

Kroatiske Kovac, der som spiller var to år i Bayern München, var tidligere cheftræner i Eintracht Frankfurt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce