Annonce
Sport

Bayern og PSG afviser officielt Super League-deltagelse

Karl-Heinz Rummenigge og Bayern München har slået fast, at man ikke kommer til at forlade Uefas turneringer. (Arkivfoto). Foto: Peter Schatz/Ritzau Scanpix
Hverken Bayern München eller PSG kommer til at ændre holdning til Super League, slår klubberne fast.

Først gjorde Borussia Dortmund det klart, at man på ingen måde ønskede at deltage i den nylancerede europæiske Super League med 12 storklubber, som har slået sig sammen.

Og tirsdag fulgte landsmændene fra Bayern München samt franske Paris Saint-Germain trop. Begge har officielt sagt "nej tak" til invitationen.

- Vores medlemmer og fans afviser Super League, lyder det fra Bayern-præsident Herbert Hainer i en pressemeddelelse.

- Vores ønske og mål er, at europæiske klubber lever i den vidunderlige og følelsesrige turnering, som Champions League er. Sammen med Uefa skal vi udvikle den. Bayern siger nej til Super League.

Samme toner lyder fra PSG-ejer Nasser al Khelaifi. På Uefas kongres i Schweiz tirsdag gav han sin fulde støtte til det kontinentale fodboldforbund.

- Paris Saint-Germain vil fortsætte med at arbejde med Uefa, European Club Association og andre interessenter i fodboldfamilien - baseret på principperne om god tro, værdighed og respekt for alle, lød det fra Nasser al Khelaifi.

Dermed har de tre klubber, som var inviteret til at være de sidste tre af de 15 medstiftende klubber, officielt takket nej til at deltage i udbryderligaen.

Bayerns vilje til at fortsætte som en del af det europæiske fodboldfællesskab blev yderligere understreget tirsdag.

Klubformand Karl-Heinz Rummenigge blev valgt ind i Uefas eksekutivkomité, samtidig med han blev udnævnt til ny repræsentant for den europæiske klubsammenslutning ECA.

Den post stod ledig, efter at Juventus-formand Andrea Agnelli mandag trak sig fra posten. Hans klub er en af de 12 klubber, som planlægger at gå enegang med Super League.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce