Annonce
Sport

Bears åbner ligasæsonen i Hadsten

Bakken Bears tager søndag hul på den danske liga, når de møder Copenhagen Basketball i Hadsten. Arkivfoto: Kim Haugaard

BASKETBALL: Efter det skuffende exit i Champions League-kvalifikationen tager Bakken Bears søndag hul på den danske liga.

De forsvarede mestre møder Copenhagen Basketball, der tidligere kaldte sig Stevnsgade. Gæsterne fra København spiller i Pro B og forventes ikke at volde århusianerne problemer. I seneste sæson tabte Pro B-hold samtlige kampe mod de fem "store" A-hold.

Selvom kampen er på hjemmebane for Bakken Bears, så spilles den i Hadsten. Som avisen tidligere har beskrevet har klubben valgt at flytte et par kampe i sæsonen ud af egen hal i et forsøg på at øge interessen for sporten.

På grund af nederlaget til Keravnos fra Cypern i fredags har Bakken Bears ikke længere et lige så stramt kampprogram som det så ud til for en uge siden. Næste kamp efter opgøret mod Copenhagen Basketball er først halvanden uge senere i Næstved.

Bakken Bears-Copenhagen Basketball spilles klokken 14.30 i Hadstenhallen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce