Annonce
Sport

Bears-direktør efter rekordår: Vi skruer op for ambitionerne

Bakken Bears vandt mandag klubbens 17. DM-guld. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Tre spillere fra Bakken Bears' DM-guldvindere er på kontrakt i næste sæson. Sportsdirektør Michael Piloz skal bruge den næste uge på at få et overblik over hvor mange, der vender tilbage til den kommende sæson.

BASKETBALL: Det første, Hayden Dalton lagde mærke til, da han ankom til Vejlby-Risskov Hallen, var billederne på væggene af tidligere tiders vinderhold.

Dem var der 16 af, da Dalton i sensommeren ankom til Bakken Bears fra hjemlandet USA. Mandag vandt han og resten af holdet guldmedalje nummer 17 til klubben.

Og det bliver næppe den sidste.

Sportsdirektør Michael Piloz har i hvert fald ikke tænkt sig at sænke ambitionerne, blot fordi det tredje DM-guld i træk blev sejlet i havn i overlegen stil med en 4-0-sejr over Horsens IC.

- Vi er kun lige startet selvom vi har været med i 25 år. Vi har ikke tænkt os at sænke ambitionerne, vi har tænkt os at skrue yderligere op, siger Michael Piloz.

Bears har foruden hattricket af DM-guld været i kvart- og semifinalen i de seneste sæsoner i Europe Cup.

Annonce

Bakken Bears-truppen

Guards

 • Adama Darboe - på kontrakt i næste sæson
 • Thomas Lærke - på kontrakt i næste sæson
 • Tobin Carberry (USA) - kontraktfri

Forwards

 • Darko Jukic - kontraktfri
 • Hayden Dalton (USA) - kontraktfri
 • Ryan Evans (USA) - kontraktfri
 • Ryan Martin (England) - kontraktfri
 • Tylor Ongwae (Kenya) - kontraktfri
 • Morten Sahlertz - kontraktfri
 • Sylvester Berg - afslutter gymnasiet, kontraktfri
 • David Kristensen - begynder på Davidson college i USA

Center

 • Michel Diouf (Senegal) - på kontrakt i næste sæson
 • Chris Christoffersen - stopper karrieren

Højere bundniveau

I denne sæson vandt Bakken Bears rekordmange kampe. 47 ud af 56 i alle turneringer. Det er noget bedre end sæsonen inden hvor de vandt 43 og endda spillede to kampe flere.

Denne sæson blev dog ikke lige så succesfuld rent udbyttemæssigt hvor Horsens IC vandt pokalturneringen og Bears blev stoppet i kvartfinalen i Europe Cup mod semifinalen året før.

- Jeg ved godt, at vi røg ud af pokalen og at vi ikke nåede helt så langt i Europa som sidste år hvis vi skal finde hullerne i osten. Men vi fik fire sejre mere end sidste år selvom vi spillede to kampe færre. Det fortæller også en historie om, at bundniveauet på nogen måder var højere i år end sidste år.

- Vi havde et bedre kollektiv i år, der kunne få tingene til at hænge sammen. Og derfor var bundniveauet højere. Til gengæld havde vi ikke helt de samme individualister, som kunne trække noget op af hatten når det hele blev afgjort, siger Michael Piloz.

Du vurderer, at bundniveauet er højnet i forhold til sidste sæson. Men hvordan har de største profiler gjort det?

- Helt generelt har vi været rigtig godt tilfreds med alle, vi har hentet ind. Det er gode mennesker, som knokler. Der er ingen, der har slået op i banen. Men det er klart, at på et tidspunkt kommer vi til kort i en Europa-turnering som niveauet stiger. Til sidst mødte vi et hold, der havde samme forcer som os med et bredt hold, men som måske havde lidt bedre spillere. Og så var det sjovt nok dem, der vandt, siger Michael Piloz om stopklodsen fra s.Oliver Würzburg, der slog Bears ud i kvartfinalen.

Tre spillere i hus

Lige nu er tre spillere fra den nuværende trup på kontrakt i den kommende sæson. Darboe, Diouf og Lærke.

Sportsdirektøren forventer, at anfører Morten Sahlertz også tager et år mere. Chris Christoffersen stopper karrieren mens David Kristensen tager på college. Og hvad der derudover sker må tiden vise.

- Vi har snakket med nogle af spillerne allerede og nu tager vi en struktureret snak med dem alle sammen om planerne for fremtiden. Så i løbet af den næste uges tid vil vi have et klart billede, selv om vi også godt ved, at der er rigtig meget, der ikke er afklaret alligevel.

- Vi vil gerne have et bredt holdt, men truppen har måske været én spiller for bred i år. Vi havde undgået nogle frustrationer hvis vi havde haft én mand færre, der skulle tilfredsstilles. Men det skal jo være den rigtig mand, der skal fjernes. Der er nogle positioner, hvor vi kvantitativt har været stærkere besat end andre.

Bakken Bears er med 17 DM-guldmedaljer suverænt den mest vindende basketballklub i Danmark.

Sæsonen 2018-19

 • Bakken Bears vandt 47 kampe ud af 56 i denne sæson.
 • De vandt DM-guld, blev slået ud af pokalturneringen af Horsens IC og nåede kvartfinalen i FIBA Europe Cup.
 • Sæsonen inden nåede klubben semifinalen i Europa og vandt både DM- og pokalguld. Her vandt de dog blot 43 af 58 kampe.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Stem her: Her er de tre finalister i spil til årets grønne Bernhardt-pris

Erhverv

Falck fyrer 300 ansatte i Danmark

Aarhus

Norsgade er både grøn og nyfejet

Annonce