Annonce
Sport

Bears er en sejr fra finalen: - Randers har gjort det svært for os

Bakken Bears og Randers Cimbria spiller mandag fjerde DM-semifinale. Arkivfoto: Kim Haugaard

BASKETBALL: Bakken Bears har haft sværere ved at komme forbi Randers Cimbria i DM-semifinalen end forventet. Men nu er århusianerne blot én sejr fra endnu en DM-finale.

Men Darko Jukic og kompagni kommer ikke sovende til noget mandag aften, hvis mønstret fra de tre første DM-semifinaler bliver fulgt.

Randers Cimbria har budt på væsentligt mere modstand end i flere af kampene i grundspillet, og det er der en meget naturlig forklaring, mener Jukic.

- I slutspillet har begge hold mere tid til at gøre klar til hinanden. Og de har en masse rutinerede spillere, der glæder sig mere til de her kampe end dem i grundspillet. De har spillet denne slags kampe mange gange. De spiller med mere fokus i slutspillet og de har gode spillere – så når de rammer deres dag, så er det svært for os. Men det er jo bare fedt.

- De har presset os i alle tre kampe. Vi har måske undervurderet dem lidt, men det må man ikke. Og selvom vi i perioder følte, vi spillede godt forleden, så hang de på hele tiden. Og de pressede os og gjorde det svært for os. Men det gør det også ekstra lækkert at vinde, siger Darko Jukic.

Også head coach Steffen Wich har sit hyr med Randers’ taktik, fordi de gør tingene på deres egen måde.

- Det er dét, der er så fedt ved Randers. De har nogle åbninger og nogle sets. Men de spiller med lysten og hjertet og spiller tit ude af position. Og det skal de kompensere for ved at være meget aggressive. Men jeg tror også, de blev lidt trætte forleden, siger Steffen Wich med henvisning til 99-84-sejren i torsdags, der var tæt få minutter før tid.

Stillingen er 2-1 og Bears kan dermed spille i finalen med en sejr. De kan igen råde over amerikanske Ryan Evans, der blev skadet i den første kamp.

Opgøret i Arena Randers begynder klokken 18.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce