Annonce
Sport

Bears er under pres i Polen: Lille gruppefinale onsdag

Bakken Bears har kniven på struben før onsdagens Europe Cup-kamp i Polen. Arkivfoto: Kim Haugaard
Bakken Bears og den polske hovedstadsklub Legia skal med al sandsynlighed konkurrere om andenpladsen i Europe Cups gruppe H.

BASKETBALL: Det er en gammel sandhed i europæisk basketball, at hvis ikke du beskytter din hjemmebane - altså vinder i egen hule - kommer du i problemer.

Det må Bakken Bears sande, efter at de i første runde af denne sæsons gruppespil satte sig selv under pres med nederlaget til Egis Körmend.

Siden har århusianerne besejret Kataja på hjemmebane og deler derfor andenpladsen i gruppe H med Legia Warszawa. Ligesom Bears har polakkerne vundet én og tabt én indtil videre.

Dermed er situationen skåret ud i pap i gruppen. Ungarerne Körmend med to sejre går sandsynligvis videre mens finnerne Kataja med to nederlag er så godt som ude. Derfor er der én plads tilbage at spille om - og det må Bears og Legia så gøre.

- Det er en definerende kamp hvor vi har ryggen mod muren. Vi bliver nødt til at møde op med 100 procent fokus. Fra nu af har vi kun nøglekampe i denne turnering, siger Bears' forward Ryan Evans.

Den europæiske turnering er skruet sådan sammen, at ender to hold med lige mange sejre og nederlag, tæller indbyrdes kamp først. Det har altså ekstrem stor betydning, hvordan onsdagens opgør mellem de to i Polen ender.

Selv i nederlagets stund vil der være brug for at holde hovedet koldt og fokusere på pointforskellen i kampen, fordi de to klubber meget vel kan ende med at "spille videre fra resultatet i Polen" når de mødes i sidste runde i Aarhus. Det vil være tilfældet hvis klubberne klarer det lige godt i returkampene mod gruppens to andre hold.

Annonce

Europe Cup

  1. Egis Körmend (Ungarn) 2 sejre, 0 nederlag
  2. Legia Warszawa (Polen) 1, 1
  3. Bakken Bears 1, 1
  4. Kataja (Finland) 0, 2

De to bedste hold går videre til andet gruppespil.

Må stole på hinanden

For Bakken Bears var onsdagens sejr over Kataja ikke kun vigtig for stillingen men også mentalt, fortæller Ryan Evans.

- Det var dejligt, at vi trak fra i fjerde periode af kampen. Det er en stor ting i forhold til de kommende kampe. Det har været et problem for os tidligere i sæsonen. Mentalt er det vigtigt, at vi er i stand til at spille hele kampen.

Tror du stadig, at dette hold kan nå samme niveau som sidste år?

- Ja, vi har det samme hold som sidste år. Det handler om, at vi skal tro på hinanden igen. Personligt nyder jeg at spille med de her drenge. Og vi ved, hvad vi kan opnå, fordi vi har opnået det én gang. Det handler om at arbejde hårdt hver dag og så skal det nok blive godt, siger Ryan Evans.

Legia Warszawa og Bakken Bears mødes klokken 20.00 i Warszawa.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce