Annonce
Sport

Bears er under pres i Polen: Lille gruppefinale onsdag

Bakken Bears har kniven på struben før onsdagens Europe Cup-kamp i Polen. Arkivfoto: Kim Haugaard
Bakken Bears og den polske hovedstadsklub Legia skal med al sandsynlighed konkurrere om andenpladsen i Europe Cups gruppe H.

BASKETBALL: Det er en gammel sandhed i europæisk basketball, at hvis ikke du beskytter din hjemmebane - altså vinder i egen hule - kommer du i problemer.

Det må Bakken Bears sande, efter at de i første runde af denne sæsons gruppespil satte sig selv under pres med nederlaget til Egis Körmend.

Siden har århusianerne besejret Kataja på hjemmebane og deler derfor andenpladsen i gruppe H med Legia Warszawa. Ligesom Bears har polakkerne vundet én og tabt én indtil videre.

Dermed er situationen skåret ud i pap i gruppen. Ungarerne Körmend med to sejre går sandsynligvis videre mens finnerne Kataja med to nederlag er så godt som ude. Derfor er der én plads tilbage at spille om - og det må Bears og Legia så gøre.

- Det er en definerende kamp hvor vi har ryggen mod muren. Vi bliver nødt til at møde op med 100 procent fokus. Fra nu af har vi kun nøglekampe i denne turnering, siger Bears' forward Ryan Evans.

Den europæiske turnering er skruet sådan sammen, at ender to hold med lige mange sejre og nederlag, tæller indbyrdes kamp først. Det har altså ekstrem stor betydning, hvordan onsdagens opgør mellem de to i Polen ender.

Selv i nederlagets stund vil der være brug for at holde hovedet koldt og fokusere på pointforskellen i kampen, fordi de to klubber meget vel kan ende med at "spille videre fra resultatet i Polen" når de mødes i sidste runde i Aarhus. Det vil være tilfældet hvis klubberne klarer det lige godt i returkampene mod gruppens to andre hold.

Annonce

Europe Cup

  1. Egis Körmend (Ungarn) 2 sejre, 0 nederlag
  2. Legia Warszawa (Polen) 1, 1
  3. Bakken Bears 1, 1
  4. Kataja (Finland) 0, 2

De to bedste hold går videre til andet gruppespil.

Må stole på hinanden

For Bakken Bears var onsdagens sejr over Kataja ikke kun vigtig for stillingen men også mentalt, fortæller Ryan Evans.

- Det var dejligt, at vi trak fra i fjerde periode af kampen. Det er en stor ting i forhold til de kommende kampe. Det har været et problem for os tidligere i sæsonen. Mentalt er det vigtigt, at vi er i stand til at spille hele kampen.

Tror du stadig, at dette hold kan nå samme niveau som sidste år?

- Ja, vi har det samme hold som sidste år. Det handler om, at vi skal tro på hinanden igen. Personligt nyder jeg at spille med de her drenge. Og vi ved, hvad vi kan opnå, fordi vi har opnået det én gang. Det handler om at arbejde hårdt hver dag og så skal det nok blive godt, siger Ryan Evans.

Legia Warszawa og Bakken Bears mødes klokken 20.00 i Warszawa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

Danmark

Uforsvarlig medicinhåndtering og manglende journalføring: Indsattes patientsikkerhed er truet i flere fængsler og arresthuse

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

Annonce