Annonce
Sport

Bears får opbakning fra uventet kant: - De kan begå sig i Bundesligaen

Skyler Bowlin mødte Bakken Bears i Europe Cups kvartfinale i foråret og spillede for år tilbage i Horsens IC. Arkivfoto: Kim Haugaard
Onsdag aften tager Bakken Bears hul på anden runde i Europe Cup, og de lægger ud mod gruppens tyske favoritter på hjemmebane.

BASKETBALL: Skyler Bowlin har gjort ondt på Bakken Bears.

I 2015 stjal han som Horsens IC-spiller et mesterskab fra den ellers så sejrsvante århusianske klub, og i foråret sendte han dem ud af Europe Cup med sin Bundesligaklub s.Oliver Würzburg.

Amerikaneren har så at sige bjørnenes nummer, men han har også stor respekt for det, Bakken Bears har leveret i Europa i de seneste godt seks år.

Det fortæller point guarden før Bakken Bears’ møde med den tyske Bundesliga-hold medi Bayreuth onsdag.

- De har bevist år efter år i deres europæiske kampe, at de kan konkurrere med hold på et højere niveau end den danske liga. Det er en stor udfordring at tage kampen op mod bedre hold i hver eneste kamp, men jeg tror, Bakken ville være konkurrencedygtige i den tyske liga, siger Skyler Bowlin til Århus Stiftstidende.

FIBA Europe Cup, 2. runde

Gruppe I

  • SL Benfica
  • Bakken Bears
  • medi Bayreuth
  • Spirou Basket

Kampprogram for Bears

  • medi Bayreuth (H) onsdag klokken 18.30
  • Spirou Basket (U) 18/12
  • SL Benfica (U) 7/1
  • medi Bayreuth (U) 20/1
  • Spirou Basket (H) 29/1
  • SL Benfica (H) 5/2

En stor bjørn

I foråret besejrede Bears Bowlins Würzburg på hjemmebane i kvartfinalen i Europe Cup men fik til gengæld en lektion i det tyske.

Tidligere har Bears besejret – og tabt til – Fraport Skyliners. Og onsdag får de så mulighed for at prøve kræfter med medi Bayreuth, der i skrivende stund indtager 11. pladsen i den bedste tyske række – et par pladser efter Bowlins hold, der da også besejrede sydtyskerne tidligere på sæsonen.

- Bayreuth er et andet sted nu end de var i begyndelsen af sæsonen. De har ikke skiftet spillere, men nu har de fundet en god rytme og spiller med en god balance mellem størrelse og fart, siger Bowlin om tyskerne, der efter at have tabt de første fire kampe vandt fire af de næste fem. Søndag tabte de med fire point til EuroLeague-holdet Alba Berlin.

En af Bakken Bears’ fordele i Europa plejer at være en stor bredde i truppen, men her mødte de en ligemand i Bowlins hold i foråret. Og noget tyder på, de får samme udfordring onsdag, da Bayreuth typisk benytter op til ti spillere, der får mere end et kvarter på banen.

Men om det er nok til at besejre de århusianske bjørne tør Skyler Bowlin ikke spå om.

- Det kan gå begge veje. Med Bakkens størrelse og længde vil de altid deres modstandere problemer. Jeg tror, det bliver en fed kamp, og jeg kommer helt sikkert til at kigge med.

Bakken Bears og medi Bayreuth tipper op i Vejlby-Risskov Hallen klokken 18.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Hvad blev der af Sculpture by the Sea? Aros-direktør drømmer om igen at vise strandkunst

Alarm 112

Politiet blev snydt af bilentusiaster: Kørte ræs i industrikvarter

Annonce