Annonce
Sport

Bears får opbakning fra uventet kant: - De kan begå sig i Bundesligaen

Skyler Bowlin mødte Bakken Bears i Europe Cups kvartfinale i foråret og spillede for år tilbage i Horsens IC. Arkivfoto: Kim Haugaard
Onsdag aften tager Bakken Bears hul på anden runde i Europe Cup, og de lægger ud mod gruppens tyske favoritter på hjemmebane.

BASKETBALL: Skyler Bowlin har gjort ondt på Bakken Bears.

I 2015 stjal han som Horsens IC-spiller et mesterskab fra den ellers så sejrsvante århusianske klub, og i foråret sendte han dem ud af Europe Cup med sin Bundesligaklub s.Oliver Würzburg.

Amerikaneren har så at sige bjørnenes nummer, men han har også stor respekt for det, Bakken Bears har leveret i Europa i de seneste godt seks år.

Det fortæller point guarden før Bakken Bears’ møde med den tyske Bundesliga-hold medi Bayreuth onsdag.

- De har bevist år efter år i deres europæiske kampe, at de kan konkurrere med hold på et højere niveau end den danske liga. Det er en stor udfordring at tage kampen op mod bedre hold i hver eneste kamp, men jeg tror, Bakken ville være konkurrencedygtige i den tyske liga, siger Skyler Bowlin til Århus Stiftstidende.

Annonce

FIBA Europe Cup, 2. runde

Gruppe I

  • SL Benfica
  • Bakken Bears
  • medi Bayreuth
  • Spirou Basket

Kampprogram for Bears

  • medi Bayreuth (H) onsdag klokken 18.30
  • Spirou Basket (U) 18/12
  • SL Benfica (U) 7/1
  • medi Bayreuth (U) 20/1
  • Spirou Basket (H) 29/1
  • SL Benfica (H) 5/2

En stor bjørn

I foråret besejrede Bears Bowlins Würzburg på hjemmebane i kvartfinalen i Europe Cup men fik til gengæld en lektion i det tyske.

Tidligere har Bears besejret – og tabt til – Fraport Skyliners. Og onsdag får de så mulighed for at prøve kræfter med medi Bayreuth, der i skrivende stund indtager 11. pladsen i den bedste tyske række – et par pladser efter Bowlins hold, der da også besejrede sydtyskerne tidligere på sæsonen.

- Bayreuth er et andet sted nu end de var i begyndelsen af sæsonen. De har ikke skiftet spillere, men nu har de fundet en god rytme og spiller med en god balance mellem størrelse og fart, siger Bowlin om tyskerne, der efter at have tabt de første fire kampe vandt fire af de næste fem. Søndag tabte de med fire point til EuroLeague-holdet Alba Berlin.

En af Bakken Bears’ fordele i Europa plejer at være en stor bredde i truppen, men her mødte de en ligemand i Bowlins hold i foråret. Og noget tyder på, de får samme udfordring onsdag, da Bayreuth typisk benytter op til ti spillere, der får mere end et kvarter på banen.

Men om det er nok til at besejre de århusianske bjørne tør Skyler Bowlin ikke spå om.

- Det kan gå begge veje. Med Bakkens størrelse og længde vil de altid deres modstandere problemer. Jeg tror, det bliver en fed kamp, og jeg kommer helt sikkert til at kigge med.

Bakken Bears og medi Bayreuth tipper op i Vejlby-Risskov Hallen klokken 18.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Husk nu 2020

Det er blevet nytårsaften. En aften, som af mange ses som “årets aften”. En aften, hvor vi kollektivt gør status og giver en ny chance. Festen nytårsaften skal være vildere og større end den plejer at være. Og vi skal spise endnu mere mad og være endnu smukkere klædt end nogensinde før. Og så skal vi huske at gøre os nogle nytårsforsætter. Nytårsforsætter er lidt en sjov størrelse. De er blevet vores årlige “touch-base” på den personlige udvikling, som vi egentligt gerne vil tage, men ifølge statistikkerne har svært ved at indfri. Så mange af os gør som kartoffelavler Oluf Sand gør det, med sine julegaver, nemlig ønsker os det samme i år, som vi plejer at ønske os, for det nye år. Og det er jo egentligt lidt skørt, at vi bruger nytåret til at ville forbedre noget i vores liv. For dagen i dag, er jo ikke mere særlig end dagen i går. Det øjeblik, du oplever lige NU, er altid det samme. Begreber som “sidste år”, “næste år”, “2019” og “2020” - er begreber der KUN findes i den kollektive fantasi. Det eneste sted, du nogensinde kommer til at møde “morgendagen”, det er i dit hoved. Der er kun lige NU! I det lys burde det eneste ønske, vi mennesker har, være ønsket om at være tilstede i nuet. Det må, alt andet lige, være det vigtigste sted at være - hele livet. Og mon egentligt ikke, at mange af de andre ønsker vi går og har for os selv, ville “gives os i tilgift” - når vi er til stede i nuet? For i det at være tilstede i nuet byder os at være nærværende og mere mindfull. Og dermed også mindre fyldt af vores ego-styrede tanker om hvad vi; burde, kunne, skulle og må gøre. Sådan oplever jeg det i hvert fald, i min model af verden. Nytårsaften 2019 havde jeg mange overvejelser omkring. Skulle jeg rejse væk og opleve noget nyt? Eller skulle jeg blive hjemme i DK og takke ja til den ene eller den anden festlige sammenkomst? I stedet for nogle af mulighederne, valgte jeg i år noget helt andet. Nemlig at tilbringe min aften, med det menneske der kender mig allerbedst - mig selv. Jeg skal ikke noget - og jeg var kun mig selv.

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Aarhus For abonnenter

Protester og vedtægt fra 1959 lammer kommunalt trafik-projekt: Halvfærdig busholdeplads i Skåde har en uvis fremtid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];