Annonce
Sport

Bears forbereder sig på en helt speciel Randers-stil

Randers Cimbrias Chris Nielsen har en fortid i Bakken Bears. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Bakken Bears kan med en sejr i Randers mandag aften tilspille sig en matchbold i semifinalen.

BASKETBALL: Personificeringen af "Randers-basketball" er vel nok Chris Nielsen.

Guarden, der en overgang var forbi Bakken Bears, spiller basketball som de gør det på gaderne i New York. Med store skud, følelserne uden på tøjet og gerne én mod én. Mano e mano.

Og det er den stil, som Bakken Bears kan slå sig på, som de gjorde tidligere i sæsonen hvor de led det ene af kun to nederlag i grundspillet i Arena Randers. Den eftermiddag i december var det godt nok ikke Chris Nielsen, der tog livet af Bears, men flere af hans udenlandske holdkammerater, der kan spille efter samme tangent.

Bears endte som etter i grundspillet mens Randers sluttede sidst - femmer - i pro A. Derfor er ingen i tvivl om styrkeforholdet på de to hold sort på hvidt. Cimbria skal vinde på andre parametre end de traditionelle hvis de skal slå storebror fra Aarhus i DM-semifinalen.

I torsdags vandt Bears kamp ét med ti point, men en god anden halvleg fra gæsterne mindede århusianerne om, at Randers har sin egen stil.

- De skød rigtig godt i anden halvleg og vi var lidt sløve på kommunikation. Det er Randers-basketball det her. De spiller med den der Randers-swag og den fik vi ned i halsen i anden halvleg, siger Bears' head coach Steffen Wich.

Og skal skal ikke forvente mindre fra samme skuffe mandag aften når de to hold gør klar til anden omgang.

- Jeg vil se mine spille være klar til at slås. Vi skal have en boksers mentalitet, og komme ud med en tro på, at vi vinder serien. Vi skal ikke bare være med, siger Cimbras head coach Jimmy Moore til Randers Amtsavis.

- Hvis vi skal i finalen, så skal vi vinde vores kampe på hjemmebane, men jeg vil ikke sige, at det er nødvendigt at spille en perfekt kamp for at vinde. Vi skal spille fysisk, og så bliver det vigtigt, at vi formår at holde kampen tæt ind til fjerde periode. Vi må ikke skulle kæmpe os tilbage, som i den første kamp. Sidste periode skal handle om at træffe de rigtige beslutninger, forklarer Jimmy Moore.

Cimbria og Bears mødes klokken 18.30 i Arena Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Sikring af åen og havnen med et partnerskab for handling - nu!

Juletiden er lige om hjørnet, og julefrokostsæsonen banker på døren. På trods af at vi ved, at færden ved åen og havnen i Aarhus kan have fatale følger for feststemte århusianere, lader teknisk forvaltning vente på sig. Opsætningen af de termiske kameraer, som vi i Radikale foreslog sidste vinter, og byrådet vedtog i budgetforliget for et par måneder siden, kan ifølge rådmand Bünyamin Simsek nemlig først sættes op i 2020 af hensyn til budgetrammen. Men vi kan ikke vente. Bureaukratiske benspænd må ganske enkelt ikke være årsagen til, at endnu en drukneulykke får lov at ske. Det tyder på, at det ikke er ladsiggørligt at fremrykke investeringen i de termiske kameraer til 2019. Vi vil derfor i Radikale gerne opfordre til et livsnødvendigt og kreativt partnerskab. For hvis vi skal gå og vente på en permanent løsning, mens der er allermest brug for den, skal vi opsætte en midlertidig. For det er nu - i den kommende juletid - at vi har brug for den ekstra sikring af åen og havnen, og her, vi har mulighed for at redde liv. Vi tror ikke, at den nye kampagne ’Hvor våd skal din bytur være?’ er tilnærmelsesvist en god nok erstatning for de kameraer, vi venter på at få sat op. Spørgsmålet er også, om vi vil forhindre, at folk overhovedet falder i, med en hyggelig afskærmning i vintersæsonen? Vi har derfor et opråb til alle de kræfter, der vil og kan hjælpe. Både borgere, foreninger, beværtninger og kommunen. Måske har vi forskellige, kønne afskærmningsløsninger stående på et lager et sted, hvor de alligevel bare står og samler støv? Måske vil barerne omkring åen hjælpe til med at sikre deres festgæster mod en tur i det kolde, mørke vand på deres bytur? Vi kan endda pynte en midlertidig afskærmning med genbrugsjulebelysning, så vi også skaber endnu mere stemning i de kolde julemåneder, mens vi gør det mere sikkert at færdes ved åen og havnen. Mulighederne vil garanteret præsentere sig, hvis blot vi leder. Så det håber vi, at vi i fællesskab kan gøre. Det er alfa omega, at vi hurtigst muligt får sikret åen og havnen, for der er gået for lang tid allerede. Hver eneste dag, der går uden sikkerhedsforanstaltninger, jo mere alvorligt bliver det. For vandet bliver koldere, og juletidens mange, våde fester bliver flere og flere, hvilket giver byens natteliv et ekstra pres og skaber utryghed hos forældre. Vi ønsker os partnerskaber for handling – nu!

Annonce