Annonce
Sport

Bears forbereder sig på en helt speciel Randers-stil

Randers Cimbrias Chris Nielsen har en fortid i Bakken Bears. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Bakken Bears kan med en sejr i Randers mandag aften tilspille sig en matchbold i semifinalen.

BASKETBALL: Personificeringen af "Randers-basketball" er vel nok Chris Nielsen.

Guarden, der en overgang var forbi Bakken Bears, spiller basketball som de gør det på gaderne i New York. Med store skud, følelserne uden på tøjet og gerne én mod én. Mano e mano.

Og det er den stil, som Bakken Bears kan slå sig på, som de gjorde tidligere i sæsonen hvor de led det ene af kun to nederlag i grundspillet i Arena Randers. Den eftermiddag i december var det godt nok ikke Chris Nielsen, der tog livet af Bears, men flere af hans udenlandske holdkammerater, der kan spille efter samme tangent.

Bears endte som etter i grundspillet mens Randers sluttede sidst - femmer - i pro A. Derfor er ingen i tvivl om styrkeforholdet på de to hold sort på hvidt. Cimbria skal vinde på andre parametre end de traditionelle hvis de skal slå storebror fra Aarhus i DM-semifinalen.

I torsdags vandt Bears kamp ét med ti point, men en god anden halvleg fra gæsterne mindede århusianerne om, at Randers har sin egen stil.

- De skød rigtig godt i anden halvleg og vi var lidt sløve på kommunikation. Det er Randers-basketball det her. De spiller med den der Randers-swag og den fik vi ned i halsen i anden halvleg, siger Bears' head coach Steffen Wich.

Og skal skal ikke forvente mindre fra samme skuffe mandag aften når de to hold gør klar til anden omgang.

- Jeg vil se mine spille være klar til at slås. Vi skal have en boksers mentalitet, og komme ud med en tro på, at vi vinder serien. Vi skal ikke bare være med, siger Cimbras head coach Jimmy Moore til Randers Amtsavis.

- Hvis vi skal i finalen, så skal vi vinde vores kampe på hjemmebane, men jeg vil ikke sige, at det er nødvendigt at spille en perfekt kamp for at vinde. Vi skal spille fysisk, og så bliver det vigtigt, at vi formår at holde kampen tæt ind til fjerde periode. Vi må ikke skulle kæmpe os tilbage, som i den første kamp. Sidste periode skal handle om at træffe de rigtige beslutninger, forklarer Jimmy Moore.

Cimbria og Bears mødes klokken 18.30 i Arena Randers.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce