x
Annonce
Sport

Bears forlænger med profil: Hurtig aftale på grund af coronakrise

Tylor Ongwae har skrevet under på en kontraktforlængelse, så han kan se frem til sin tredje sæson i Bakken Bears. Arkivfoto: Kim Haugaard
Tylor Ongwae er limstiften i Bakken Bears, der får det hele til at hænge sammen. Det har han gjort i de to seneste sæsoner, og det bliver nu også hans opgave i den kommende sæson.

BASKETBALL: Der er ingen, der aner hvordan coronapandemien kommer til at påvirke sportsverdenen.

Men vi ved allerede, at denne krise får en stor betydning.

Derfor har Bakken Bears’ kenyanske forward Tylor Ongwae valgt at handle hurtigt og forlænget sin kontrakt med klubben.

Ifølge sportsdirektør i klubben, Michael Piloz, som en direkte konsekvens af den meget uoverskuelige situation, også basketballverdenen befinder sig i.

Tylor Ongwae kom til Bakken Bears for to år siden og har nu forlænget sin kontrakt for endnu en sæson.

- Jeg tror, corona-situationen har været en katalysator i, at han havde en interesse i at få tingene hurtigt på plads, siger Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears.

I den seneste uge har han flittigt været i kontakt med sine spilleres agenter. Alt fra spørgsmål om sæsonen er slut? (det er nu besluttet), om spillerne stadig får deres løn? (ja) og om de må rejse hjem? (ja) har skulle planlægges.

- Og i forbindelse med den dialog, jeg havde med Tylors agent, viste det sig, at der var et gensidigt ønske om at forlænge kontrakten – og derfra gik det stærkt.

- Det er måske en agent, der har luret, at markedet for spillerne godt kan gå hen og blive ret presset i de kommende måneder. Fordi når klubberne bliver presset på økonomien så bliver spillerne det også. Og derfor var det også ret nemt at komme overens over vilkårene med Tylor. For ham har sikkerheden i at have en aftale vægtet, og derfor har det været muligt at lave en aftale så hurtigt, siger Michael Piloz.

Ongwae beskrives som en glue guy, som de siger i USA.

- Det er ham, der limer det hele sammen. Han gør de ting, der ikke står i statistikarket; han dækker hårdt op, han dækker typisk modstandernes bedste spiller. Han piber aldrig og er altid klar til at træne. Det er altid 100 procent med ham, og sådan noget kan trænere godt lide, siger en tilfreds sportsdirektør.

Annonce

Bakken Bears

  • Bakken Bears har nu seks spillere på kontrakt for den kommende sæson:
  • Darko Jukic, Morten Sahlertz, Thomas Lærke, Ryan Evans (USA), Michel Diouf (Senegal) og Tylor Ongwae (Kenya).
  • Næste sæson begynder til september.

Corona skaber tvivl

Tylor Ongwae er den sjette spiller, Bakken Bears har papir på for den kommende sæson, der som udgangspunkt begynder i september.

Kenyaneren er dog den første, der forlænger sin kontrakt efter udbruddet af corona. Men omverdenen skal ikke forvente, at den danske mester nu skynder sig at lukke bøgerne på grund af situationen i verden.

- Vi vil godt have et overblik over økonomien inden vi træffer alt for mange beslutninger, men vi er selvfølgelig gået i gang med at kigge på spillere til næste sæson. På den ene siden tænker vi, at det kan være, der er nogle spillere, der er rigtig sultne og gerne vil have noget sikkerhed nu – og på den måde kan vi score over evne. Men på den anden side kan vi måske få nogle folk, der ikke har opfattet hvor stor krisen i Europa er, hvis vi venter til slutningen af juni.

- Lige nu er vi i tvivl hvilken af strategierne, vi skal gå efter, men vi ved bare, at Tylor havde rigtig høj prioritet hos trænerstaben, og derfor var det nemt at få hans kontrakt på plads, siger Michael Piloz.

Men han har altså ikke travlt. Og der er da også seks måneder til sæsonen begynder igen.

Det vides endnu ikke om Bakken Bears tilkendes mesterskabet for denne sæson, der er afblæst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

Læserbrev

Læserbrev: Hvordan vi holder fast i fællesskabets styrke efter coronakrisen

For år tilbage kunne man se Kenn Loach-filmen ’The spirit af 45’. Den beskrev, hvorledes sammenholdet, der bragte England gennem krigen, ledte til en vision om et bedre samfund med solidaritet og fællesskab. Verden er ikke i krig i klassisk forstand. Men vi er angrebet af den globale coronapandemi, hvor vores forsvar i høj grad er afhængigt af, hvordan landets sundhedsvæsen er opbygget og fungerer. Om det er offentligt, eller om det er privatdrevet med den ulighed, det medfører. Heldigvis har vi i Danmark et offentligt drevet og finansieret sundhedsvæsen med en fælles koordinering mellem staten, regionen, kommunerne og de offentligt finansierede praktiserende læger. Lad os fortsat fastholde og styrke denne organisering. Dette gør det nemlig muligt, at vi kan samles i en fælles indsats, med et meget dedikeret personale, der er kastet ud i en fælles udfordring med at sikre borgernes ve og vel. De er så sandelig ’hverdagens helte’, som Enhedslisten plejer at kalde dem. Der er dog stadig masser at udfordringer. Som et forvarsel om fremtiden bliver vi presset med hensyn til personale. Ifølge Danske Sygeplejeråd vil vi i 2025 mangle 6000 sygeplejersker, hvor der aktuelt glædeligt er bevilliget 1000 nye sygeplejerske-stillinger. Tilsvarende melder FOA ud, at der mangler et endnu større antal SOSU-ansatte. Det bliver morgendagens udfordring. En anden udfordring er, hvordan vi sikrer det fornødne materiel i sundhedsvæsenet, så vi ikke er afhængige af det globale marked. Det er absurd, at vi er afhængige af import af værnemidler fra f.eks. Kina eller af donationer fra rigmænd i Kina. Det samme gælder produktion af testmidler. Det må være en del af læringen. Når corona-støvet har lagt sig, må vi se på de danske virksomheder, som på meget kort tid har været i stand til at omstille deres produktion. Som Idé-Pro i Glyngøre, der på fem dage omstillede sig til at producere plastikvisirer til sundhedsvæsenet. Eller som samarbejdet mellem et bryggeri og Nyborg Destilleri, der betyder, at vi igen kan finde håndsprit på hylderne. Disse eksempler må give stof til eftertanke. Sundhedsvæsenet må gentænke samarbejdet med danske virksomheder fremfor at gøre sig afhængig af store multinationale virksomheder. Tilsvarende var vi mange, der rystede på hovedet, da staten valgte at sælge Statens Seruminstituts vaccineproduktion til saudiarabisk kapital.

Aarhus

Singleliv med fixpunkter i en coronahverdag: Frisk luft, Facetime og en smuk solopgang

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Aarhus

Få overblikket: Genbrugspladser åbner igen efter coronalukning - men med adgangsbegrænsning og en løftet pegefinger

Annonce