Annonce
Sport

Bears hoppede op på førstepladsen da Diouf endelig fik lov til at spille igen

Michel Diouf var mandag tilbage på banen, da Bakken Bears besejrede Team FOG Næstved. Foto: Axel Schütt

Det blev tættere end forventet, men Bakken Bears vandt med syv point over Team FOG Næstved i en kamp, hvor Michel Diouf fik comeback og århusianerne erobrede førstepladsen i ligaen.

Basketball: Det er snart fire måneder siden at Michael Diouf blev overfaldet af jublende holdkammerater. Men han har stort set ikke spillet en basketballkamp siden.

Indtil mandag, hvor han fik et længe ventet - og noget tidligere end forventet - comeback for Bakken Bears. Ironisk nok var modstanderen mandag igen Team FOG Næstved i Aarhus.

Da Diouf senest fuldførte en basketballkamp afgjorde han den i sidste sekund. Det var 1. december, og Næstved blev besejret af en såkaldt buzzerbeater fra senegaleseren.

Tidligere i kampen var en spiller dog væltet ned oven på Dioufs skulder, og hvad der i første omgang syntes som et slag, der skulle have et par dages pause, har nu holdt ham ude i mere end et kvartal.

Og det har ikke været med hans gode vilje, at han har været ude. Hver dag har han spurgt trænerne, om han mon måtte træne med i dag?

- Nej, ikke i dag, Michel. Du er ikke klar endnu, har svaret lydt.

Men mandag var han altså tilbage. Og at han har været savnet kunne mærkes på flere måder.

Først den følsomme. Da Vejlby-Risskov Hallen jublede højlydt da han blev præsenteret, skiftet ind første gang og scorede sine første af 13 point.

Og derefter den faktuelle. Bakken Bears vandt den tætte kamp med 89-82. Men i den tid, Diouf var på banen, vandt man kampen med 28 point. Tættest på at have så suveræn en indflydelse på sit hold var ligatopscorer DeVaughn Akoon-Purcell, der på trods af 27 point fra egne hænder, "kun" havde en +/- på 15 point.

- Det er rigtig, rigtig dejligt at spille basketball igen. Jeg har virkelig haft lyst til at spille, men jeg har ikke fået lov. Det var fantastisk at høre tilskuernes jubel, da jeg kom på banen. Det er jeg meget glad for, fortalte Michel Diouf efter kampen.

Det er en skulderskade, der har holdt ham ude, men med slutspillet lige om hjørnet håber han, smerterne er fortid.

- Jeg havde håbet at få fem minutter på banen i dag, men jeg fik næsten 20, og det gik rigtig godt. Skulderen kan være lidt øm, men der er ingen problemer med den mere.

Også anfører Nicolai Iversen glædede sig over holdkammeratens tilbagevenden, om end han er klar over, at det ikke løser alle de problemer, man måtte have.

- Når han er med, så spiller vi på én måde, og hvis han ikke er med, så er der andre, der får flere minutter. Men selvfølgelig er det rigtig dejligt at have ham med igen efter al det hårde arbejde, han har gjort for at komme tilbage. Det er fortjent, jeg elsker at spille med ham. Men det er jo ikke Moses, der er kommet for at spille med, lød det med et smil fra anfører Nicolai Iversen.

Annonce

Basketligaen

Bakken Bears - Team FOG Næstved 89-82Periodecifre: 25-12, 21-25, 18-23, 25-22

Bakken Bears: DeVaughn Akoon-Purcell 27, Michel Diouf 13, Mike Gesell 11, Nicolai Iversen 10, Eric Palm 8, Kristjan Kitsing 6, Thomas Lærke 5, Chris Christoffersen 4, Morten Sahlertz 3, Adama Darboe 2

Næstved: Patrick Onwenu 33, Phillip Nolan 13, Deon Javon Mitchell 12

Rebound: Bakken 43, Næstved 37

Tilskuere: Cirka 600 i Vejlby-Risskov Hallen

Én sejr fra førstepladsen

Mandagens kamp startede som Bakken Bears har fået for vane på det seneste - med dem i total kontrol.

Men koncentrationen glippede igen og igen. Og Team FOG Næstved troede tydeligvis på, at en sejr var inden for rækkevidde.

Et par gange kom sjællænderne foran, men hurtigt kom Bears igen.

Og da Michel Diouf med tre minutter igen tog en rebound og i samme bevægelse dunkede to point i kurven til 82-72, kunne tilskuerne smage sejren - den 23. i sæsonen.

Dermed kravler klubben op på førstepladsen med kun én spillerunde tilbage. Vinder århusianerne udekampen mod Hørsholm 79ers (eller taber Horsens IC til SISU), så er man kåret til duks før slutspillet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Uheld forsinker trafikken på E45

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce