Annonce
Sport

Bears kaster med bamser for børnenes skyld

For syvende år i træk lader Bakken Bears torsdag tilskuerne kaste med bamser når Team FOG Næstved gæster Vejlby-Risskov Hallen. Arkivfoto: Axel Schütt

BASKETBALL: For syvende år i træk opfordrer Bakken Bears fans til at tage en bamse med til basketball for at donere den til Børnenes Kontor.

Når den danske mester møder Team FOG Næstved torsdag i Vejlby-Risskov Hallen bliver det såkaldte Teddy Bear Toss afholdt. De fremmødte opfordres til at kaste en bamse på banen ved første trepointscoring til hjemmeholdet, som dermed doneres til Børnenes Kontor, der uddeler de plyssede som julegaver.

- Det er en god event, som betyder enormt meget for vores årlige juleuddeling til de familier, der ikke selv har råd, fortæller Hanne Lange, der er daglig leder hos Børnenes Kontor i Aarhus.

Bakken Bears' hovedsponsor Jutlander Bank har indkøbt 600 bamser som det er muligt at købe og kaste med under kampen - hvis man ikke ønsker at have sin egen med. Desuden har banken sørget for halv pris på indgangsbilletten.

Sportsligt skal Bakken Bears forsøge at udbygge sin suveræne sæsonstart til 10 sejre i træk mod et Næstved-hold, der efter en svag start på sæsonen har vundet de seneste tre kampe - senest over Randers Cimbria, der ellers var ubesejret i hele otte kampe.

Kampen begynder klokken 18.30 i Vejlby-Risskov Hallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Kultur For abonnenter

Bedre end Beyoncé og i sang med Prins Henrik: Ti ting du ikke vidste om legendariske Michael Learns to Rock

Annonce