Annonce
Sport

Bears lægger ud med potentiel gruppefinale: - Ungarere kan gå hele vejen

Bakken Bears møder ungarske Egis Kormend onsdag i den første gruppekamp i FIBA Europe Cup. Arkivfoto: Kim Haugaard
For tredje år i træk deltager Bakken Bears i FIBA Europe Cup. I de seneste sæsoner er holdet nået hele vejen til semi- og kvartfinalen, men i denne sæson skal de i første omgang forbi et stærkt ungarsk hold.

BASKETBALL: Der er sådan set ingen undskyldninger.

Jo, altså udover, at de andre er rigtig gode, skynder Steffen Wich sig at tilføje.

Head coachen i Bakken Bears har med et par skadede spillere i begyndelsen af sæsonen haft svært ved at stille med sit foretrukne hold hele tiden. Men de problemer er altså overstået.

Og det i rette tid, fordi onsdag begynder en ny sæson af FIBA Europe Cup. En turnering, den danske mesterklub har haft stor succes med i de seneste sæsoner hvor det er blevet til henholdsvis semi- og kvartfinale.

Bears er kommet i gruppe med et ungarsk, finsk og polsk hold. Og ifølge head coachen er det vicemestrene fra Ungarn, Egis Körmend, som er klar favorit i gruppen. Derfor venter en nøglekamp allerede onsdag, når magyarerne kommer på besøg i Aarhus.

- De har oprustet og købt nogle store profiler fra Bundesligaen og den franske Pro A.

- Legia Warszawa har fået en svær start i den polske liga. Derfor vil jeg sige, at Egis Körmend er foran og derefter er vi tre andre hold meget ens.

Tror du de andre hold er enige i det, når de kigger på et dansk hold, der de seneste år har været i henholdsvis semi- og kvartfinalen i turneringen?

- Det må du jo spørge dem om ... Men jo, det vil jo være naturligt at sige, at vi er favorit med vores meritter. Men det er ikke altid sådan, det fungerer når der bliver skiftet så mange spillere ud. Vi må kigge på os selv og finde ud af, om vi kan levere et højt bundniveau, fordi det har været vores udfordring så vidt i sæsonen.

- Det er ikke som i NBA hvor de har en lønramme og x antal spillere. Så selv om de trader deres spillere får de "det samme" igen. Men i Europa køber klubber til tider et helt nyt hold, og jeg tror ikke, at Körmends første seks rotationsspillere var i klubben sidste år. Så det er et helt andet hold. Men jeg har set nogle kampe med dem, og de virker meget balanceret, siger Steffen Wich.

Senest besejrede Egis Körmend Szolnoki Olaj i den hjemlige liga, et hold Bakken Bears mødte for et par år siden, hvor de både vandt og tabte. Körmend vandt med 29 point over landsmændene.

Annonce

FIBA Europe Cup

  • Bakken Bears deltager i denne sæson igen i FIBA Europe Cup, der er det internationale basketballforbunds mindre turnering sammenlignet med Champions League.
  • Århusianerne er i gruppe med Legia Warszawa (Polen), Egis Körmend (Ungarn) og Kataja Basket (Finland). De to bedste hold går videre til andet gruppespil.
  • Bears begynder på hjemmebane mod Körmend (onsdag) og Kataja ugen senere inden de spiller tre udekampe i træk.

Kan vinde turneringen

Og generelt skal man ikke undervurdere ungarsk basketball, understreger Bears point guarden Adama Darboe, der var med dengang bjørnene fik én over nakken i Szolnok

- Den ungarske liga er virkelig undervurderet. Der er rigtigt mange dygtige spillere. Körmends point guard Frank Turner spillede blandt andet en rigtig god sæson på et slutspilshold i Tyskland i den seneste sæson. Vi kan jo alle sammen huske Würzburg fra sidste sæson, der slog os ud - de var lige ved ikke at komme i det tyske slutspil. Så det er altså en point guard, der er fuldt på højde med dem, hvis ikke bedre. Han har masser af erfaring. Det skal sættes sammen med nogle solide ungarske landsholdsspillere og det skal desuden krydres med nogle atletiske amerikanere, der har nogle svære spidskompetencer. Lægger du alt det sammen, så har du et godt hold med nogle stærke atleter, der er godt sammenspillet.

- Den ungarske liga er ikke til at spøge med. Den nyder stor respekt i specielt Østeuropa og Körmend er i top 10, måske top fem, til at kunne vinde den her turnering, vurderer Adama Darboe.

Bakken Bears tager imod ungarene klokken 18.30 onsdag i Vejlby-Risskov Hallen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce