Annonce
Sport

Bears møder Bundesligahold: - Selvfølgelig vil det være en sensation hvis et dansk hold endnu engang når semifinalen

Darko Jukic og Bakken Bears møder onsdag s.Oliver Würzburg i kvartfinalen i FIBA Europe Cup. Arkivfoto: Kim Haugaard
For andet år i træk er Bakken Bears i kvartfinalen i FIBA Europe Cup. Sidste år blev endestationen semifinalen, og landsholdsspiller Darko Jukic føler, at holdet mentalt er bedre rustet til oplevelsen denne gang.

BASKETBALL: Det er ikke længere som en undskyldning for sig selv, at dansk basketball byder europæiske klubber op til dans.

Onsdag spiller Bakken Bears første kvartfinale af to mod Bundesligaklubben s.Oliver Würzburg. De danske mestre går ind til kampen med en forståelse af, at tyskerne er favoritter. Men ...

- Selvfølgelig vil det være en sensation hvis et dansk hold endnu engang når semifinalen. Men når det er sagt, så har vi en helt anden følelse i år og en større selvsikkerhed. Vi synes alle sammen, det er fedt, vi er gået videre, men det er med en afslappet følelse omkring, at vi nu er i kvartfinalen, siger en af Bears-mandskabets profiler, Darko Jukic.

I fjor var han med til at nå semifinalen i turneringen hvor Bears røg ud til italienske Sidigas Avellino efter en tæt kamp.

I år besejrede Bakken Bears israelske Ironi Ness Ziona i 1/8-finalen, der ellers har vist sig godt frem i turneringen. Og det har givet danskerne selvtillid.

- Vi var bagud med ni point ved pausen dernede og spillede ikke den bedste kamp offensivt. Men vi holdt hovedet koldt og bevarede forsvaret på et rigtig stabilt niveau. Vi viste igen, at vi har et højt bundniveau. Og det er derfor, vi kan slå et godt israelsk hold to kampe i streg. Og det viser, hvor meget vi har rykket os.

- Når vi kan slå et sydeuropæisk hold med meget tradition, er det et stort cadeau til hele organisationen og dansk basketball, mener Darko Jukic.

Både han og hans head coach kalder s.Oliver Würzburg favorit til at gå videre, men det århusianske hold er ikke længere blot med for oplevelsens skyld:

- Vi kommer ind til kvartfinalen med en god følelse. Det er et hold, vi kan spille op med. Og ligeså meget, som vi skal fokusere på dem, skal de fokusere på os, mener Darko Jukic.

Bakken Bears og s.Oliver Würzburg tipper den første kvartfinale i gang onsdag klokken 18.30 i Vejlby-Risskov Hallen. Der er returkamp ugen efter.

Annonce

FIBA Europe Cup

  • Onsdag møder Bakken Bears tyske s.Oliver Würzburg i den første af to kvartfinaler i FIBA Europe Cup.
  • Kampen spilles i Vejlby-Risskov Hallen med returkamp i Würzburg ugen efter.
  • I semifinalen slog Bears israelske Ironi Ness Ziona med to sejre mens tyskerne besejrede russisk Avtodor Saratov med to sejre.
  • Siden nytår har Würzburg, der er otter i Bundesligaen, vundet 14 af sine 17 kampe i den hjemlige liga og Europa. Bakken Bears har vundet 13 af 18 kampe.
  • Der er tip-off klokken 18.30.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce