Annonce
Sport

Bears møder Bundesligahold: - Selvfølgelig vil det være en sensation hvis et dansk hold endnu engang når semifinalen

Darko Jukic og Bakken Bears møder onsdag s.Oliver Würzburg i kvartfinalen i FIBA Europe Cup. Arkivfoto: Kim Haugaard
For andet år i træk er Bakken Bears i kvartfinalen i FIBA Europe Cup. Sidste år blev endestationen semifinalen, og landsholdsspiller Darko Jukic føler, at holdet mentalt er bedre rustet til oplevelsen denne gang.

BASKETBALL: Det er ikke længere som en undskyldning for sig selv, at dansk basketball byder europæiske klubber op til dans.

Onsdag spiller Bakken Bears første kvartfinale af to mod Bundesligaklubben s.Oliver Würzburg. De danske mestre går ind til kampen med en forståelse af, at tyskerne er favoritter. Men ...

- Selvfølgelig vil det være en sensation hvis et dansk hold endnu engang når semifinalen. Men når det er sagt, så har vi en helt anden følelse i år og en større selvsikkerhed. Vi synes alle sammen, det er fedt, vi er gået videre, men det er med en afslappet følelse omkring, at vi nu er i kvartfinalen, siger en af Bears-mandskabets profiler, Darko Jukic.

I fjor var han med til at nå semifinalen i turneringen hvor Bears røg ud til italienske Sidigas Avellino efter en tæt kamp.

I år besejrede Bakken Bears israelske Ironi Ness Ziona i 1/8-finalen, der ellers har vist sig godt frem i turneringen. Og det har givet danskerne selvtillid.

- Vi var bagud med ni point ved pausen dernede og spillede ikke den bedste kamp offensivt. Men vi holdt hovedet koldt og bevarede forsvaret på et rigtig stabilt niveau. Vi viste igen, at vi har et højt bundniveau. Og det er derfor, vi kan slå et godt israelsk hold to kampe i streg. Og det viser, hvor meget vi har rykket os.

- Når vi kan slå et sydeuropæisk hold med meget tradition, er det et stort cadeau til hele organisationen og dansk basketball, mener Darko Jukic.

Både han og hans head coach kalder s.Oliver Würzburg favorit til at gå videre, men det århusianske hold er ikke længere blot med for oplevelsens skyld:

- Vi kommer ind til kvartfinalen med en god følelse. Det er et hold, vi kan spille op med. Og ligeså meget, som vi skal fokusere på dem, skal de fokusere på os, mener Darko Jukic.

Bakken Bears og s.Oliver Würzburg tipper den første kvartfinale i gang onsdag klokken 18.30 i Vejlby-Risskov Hallen. Der er returkamp ugen efter.

Annonce

FIBA Europe Cup

  • Onsdag møder Bakken Bears tyske s.Oliver Würzburg i den første af to kvartfinaler i FIBA Europe Cup.
  • Kampen spilles i Vejlby-Risskov Hallen med returkamp i Würzburg ugen efter.
  • I semifinalen slog Bears israelske Ironi Ness Ziona med to sejre mens tyskerne besejrede russisk Avtodor Saratov med to sejre.
  • Siden nytår har Würzburg, der er otter i Bundesligaen, vundet 14 af sine 17 kampe i den hjemlige liga og Europa. Bakken Bears har vundet 13 af 18 kampe.
  • Der er tip-off klokken 18.30.
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Drenge bliver ladt i stikken

Hverken stat eller region vil tage ansvaret og give hpv-vaccine til alle drengebørn, der er fyldt 12 år senest 1. juli 2019. De bliver ladt i stikken, og de får ikke den samme mulighed for vaccine som alle andre drenge og piger. I forbindelse med årets budget i Favrskov Kommune fremsatte Venstre derfor et forslag om at tilbyde hpv-vaccine til netop den gruppe drenge. Det ærgrer mig, at flertallet i byrådet ikke vil tage ansvaret og tilbyde denne lille gruppe af drenge de samme muligheder for vaccine som alle andre. En vaccine, der forebygger den smitsomme hpv-virus, der er årsag til flere kræftformer hos både mænd og kvinder. Argumenterne og årsagen til, at forslaget ikke er med, er åbenlys kassetænkning, hvor man fokuserer på, hvem der skal betale, i stedet for, hvad der er bedst for borgerne. Jeg er sikker på, at de familier, der vil tage imod dette tilbud, ikke bekymrer sig om, om det er stat, region eller kommune, der betaler. De vil prise sig lykkelige for at få tilbuddet om vaccinen. Det er for mig helt uforståeligt, at forslaget ikke har fundet vej og er med i budgettet. Forebyggelse er altid bedre end helbredelse. Hvis forslaget ikke kommer med i det endelige budget efter høringsfasen, kommer det til at gå ud over en lille specifik gruppe af drenge. De kommer til at få højere risiko for at få den mest udbredte seksuelt overførte infektion. De udgør derfor en ekstra risiko for at give infektionen videre og efterfølgende udvikle hpv-relateret kræft og kønsvorter. Byrådet i Favrskov har alle muligheder for at sikre disse drenge samme sundhed og velfærd som alle andre. For mig er det lokalpolitik i den fineste form, at vi selv bestemmer lokalt, hvad der er sundhed og velfærd for vores borgere i Favrskov. Når hverken stat eller region vil tage ansvaret, så kan byrådet godt gøre det. Ved at lade denne lille gruppe af drenge i stikken er sundhed ikke for alle, men det afhænger af alder og økonomi. Det er ikke rimeligt. Jeg har fået flere reaktioner på Venstres forslag, og det, der står klarest i min hukommelse, er en mor, jeg har talt med. Hun har to drenge på hver sin side af skæringsdatoen 1. juli 2019. Hun kan sende sin ene dreng til en betalt vaccination og vide, at han er vaccineret mod kønsvorter og visse former for hpv-relaterede kræftformer senere i livet. Den anden dreng må hun lade blive hjemme. Hun har desværre ikke økonomi til at betale for vaccinationen til ham. Et forfærdeligt dilemma for en mor, der vil det bedste for sine børn. Det er en helt unik mulighed for byrådet i Favrskov for at vise ansvar og være forgangskommune og sikre alle drengene i Favrskov denne forebyggende vaccine, så der ikke er nogen, der senere i livet skal rammes af specifikke kræftformer. De ressourcestærke familier skal nok få deres børn vaccineret. Det er en skævvridning, hvis ikke vi kan hjælpe dem med færrest ressourcer. Sundhed skal være for alle, uanset køn, alder og økonomi. Forebyggelse er bedre end helbredelse.

Annonce