Annonce
Sport

Bears møder tidligere ærkefjende: - Vi kan håbe, at Bakken har en offday

Darko Jukic og Bakken Bears møder Svendborg Rabbits fredag aften på Fyn. Arkivfoto: Kim Haugaard

BASKETBALL: Bakken Bears har været ganske suveræn i de seneste sæsoner i den hjemlige liga, og bjørnene har da også lagt fra land med fire sejre i lige så mange kampe i denne sæson.

Modsat skranter det mere i Svendborg, som syv år i træk mødte Bears i DM-finalerne for et årti siden. Fynboerne har sadlet om og satser på ungdommen, hvilket har sænket forventningerne før de to holds Basketligamøde i Svendborg fredag.

Fynboerne har tabte tre af de første fire kampe i ligaen - endda til et Pro B-hold, hvilket er meget utraditionelt for Pro A-holdene.

- Bakken er det bedste hold i dansk basket. Det viser de seneste to års europæiske resultater også, hvor de kom til en semi- og kvartfinale i FIBA Europe Cup. Det er der mange andre europæiske hold, der gerne ville have opnået, siger Troels Mortensen, direktør for Svendborg Rabbits, til Fyens Stiftstidende.

Han finder ingen trøst i, at Bakken Bears så sent som i onsdags spillede - og tabte - i FIBA Europe Cup.

- Det betyder ikke noget. Bakken Bears er dybt professionelle.

- Vi kan håbe, at Bakken har en offday og at vi kan spille op til vores bedste, så har vi en chance, siger Troels Mortensen og henleder opmærksomheden på sidste sæson, hvor Rabbits blot tabte 78-81 hjemme til Bakken Bears i kampen 3. januar.

- I den kamp var vi tæt på at slå Bakken, konstaterer Rabbits-direktøren.

Som om magtforholdet ikke var stort nok mod de tidligere faste modstandere i DM-finalerne, må Svendborg undvære 215 cm høje Jacob Enevold, der er holdets topscorer og toprebounder. Til gengæld får amerikanske Durell Vinson hjemmebanedebut for fynboerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Psykolog om efterladte børn: De vil føle sig fortabt

Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce