Annonce
Sport

Bears' problemer skal løses på træningsbanen, ikke i et samtalekøkken

Bakken Bears skal have styr på defensiven hvis Randers Cimbria skal holdes nede, mener head coach Steffen Wich. Arkivfoto: Kim Haugaard
Bakken Bears er kommet under et uventet pres i DM-semifinalen efter et nederlag til Randers Cimbria.

BASKETBALL: Det lyder jo overkommeligt, når Bakken Bears kan prale af at have været i DM-finalen 16 år i træk.

Men sandheden er, at de forsvarende danske mestre flere gange har været i torvene i de seneste års semifinaler. Og igen i denne sæson har de vist sig at møde uventet hård modstand fra Randers Cimbria, der mandag udlignede serien til 1-1. Der spilles bedst af fem kampe.

Bears tabte blot to kampe i grundspillet mens Randers led 11 nederlag i 24 kampe. Og med Bears' imponerende sæson i Europe Cup in mente forventede de fleste, at naboerne fra nord blev kørt over 3-0.

Men sådan går det ikke efter 92-99-nederlaget i Randers. Og det kan Bears takke sig selv for, mener head coach Steffen Wich.

- Vi kan koge det ned til to ting fagligt. I mandags kunne vi ikke dække op og det krydrede vi med at smide bolden væk 20 gange. Hvis vi har nogen som helst forhåbninger om at slå Randers, så ved vi godt som gruppe, at det skal vi have ændret på. De to ting retter vi og så håber vi, vi kan spille en anden gang basketball torsdag, siger Steffen Wich inden de to holds møde skærtorsdag.

Træneren køber ikke påstanden om, at århusianerne har undervurderet ligaens nummer fem Cimbria efter en lang sæson med få nederlag.

Er der en mental ting i, at I nu har spillet mange kampe i Europa og står foran nummer fem i Danmark?

- Det er et smølfeord, som du altid kan smide ind - og så kan vi løse det i samtalekøkkenet. Men nej, det er professionelle folk, der lever af det her. Vi skal kunne levere. Og når man ikke kan ikke dække op og smider bolden væk, så har træneren ikke været skarp nok til at gøre spillerne klar til den udfordring, de står overfor og få dem til at købe ind på budskabet.

Men det er vel set før i sport at man undervurderer en modstander?

- I min bog handler det om, at vi ikke er skarpe nok til at gøre de ting, vi skal. Og det skal vi have styr på, ellers bliver det en kortere sæson end vi drømmer om, siger Steffen Wich.

De to hold mødes skærtorsdag i Aarhus og anden påskedag i Randers. En eventuel kamp fem spilles torsdag i Aarhus.

Annonce

Bears i semifinalen

  • Bakken Bears har været i DM-finalen de seneste 16 år. Men det er langt fra første første gang, at de har knas med en semifinale. Her er en liste over de seneste seks års semifinaler:
  • 2018: Team FOG Næstved 3-2
  • 2017: Svendborg Rabbits 3-0
  • 2016: Team FOG Næstved 3-0
  • 2015: Team FOG Næstved 3-1
  • 2014: Horsens IC 3-2
  • 2013: Horsens IC 3-2
  • Kamp 3 af 2019-udgaven af Bears mod Randers Cimbria spilles klokken 15.00 i Vejlby-Risskov Hallen. Stillingen er 1-1 og der spilles bedst af fem kampe.
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Tilbageblik på det første Superliga-opgør mellem AGF og Silkeborg: Bagefter tog matchvinderen sig en kold fra kassen

Annonce