Annonce
Sport

Bears tabte (for) stort i Tyskland og er på randen af Europa-exit

Bakken Bears var bagud hele kampen i Tyskland, hvor de tabte med 23 point til et hold, de besejrede med 18 point på hjemmebane. Foto: FIBA
Efter et nederlag på 23 point er Bakken Bears dårligere indbyrdes end medi Bayreuth, og det kan ende med at få store konsekvenser for det århusianske basketballhold.

BASKETBALL: Der må være stor forskel på Aarhus og Bayreuth.

Da Bakken Bears og medi Bayreuth i december mødtes i Vejlby-Risskov Hallen, vandt hjemmeholdet med 18 overskydende point. Men da de stod over for hinanden mandag aften i Richard Wagners hjemby, tabte gæsterne, altså Bakken Bears, med 23 point.

Det er en voldsom forskel, som måske mest af alt fortæller en historie om, at niveauforskellen på de to hold skal findes et sted imellem.

For mens Bayreuth havde en offday i Aarhus og Bakken Bears spillede den bedste kamp i denne sæson, foldede hjemmeholdet sig ud i Tyskland og scorede på det meste mens århusianerne - især i forsvaret - spillede som et hold, der ikke er bekendt med kvaliteten, det kræves for at spille med i den sjove ende af Europe Cup.

Det var ganske enkelt ikke godt nok, det Bears leverede defensivt. Bayreuth skød imponerende 60 procent fra gulvet, men det var i høj grad hjulpet af et for passivt og fysisk svagt dansk forsvar, der gav for lette afslutninger væk gang på gang.

Danskerne er plaget af skader, hvilket gjorde sig udtryk i spilletiden til især Adama Darboe og Tylor Ongwae, der begge var på banen men ikke i fuld vigør.

Og det er nok bare sådan det er for et dansk hold på den store scene. Skal de lege med på dette niveau, kræver det en toptrimmet trup og ikke det lazaret, Bears for tiden rejser rundt med.

I stedet endte præstationen med at sende hukommelsen et par vandreskridt tilbage til seneste sæsons exit ikke langt derfra, i Würzburg, hvor Bakken Bears blev kvast fysisk og tabte i kvartfinalen.

Annonce

Europe Cup

  • medi Bayreuth - Bakken Bears 105-82
  • Periodecifre: (29-21), (27-22), (22-15), (27-24)
  • Bayreuth: James Alexander Woodard 23, Andreas Seiferth 16, Andreas Seiferth 14, Evan Bruinsma 14
  • Bears: Darko Jukic 19, Nimrod Hilliard 15, Michel Diouf 13, Thomas Lærke 11, Tylor Ongwae 6, Ryan Evans 6, Chris Ortiz 6, Jonathan Galloway 3, Adama Darboe 3
  • Rebounds: Bayreuth 38, Bears 31
  • Sted: Oberfrankenhalle, Bayreuth, Tyskland

Gruppe I

  1. medi Bayreuth 3 sejre, 1 nederlag
  2. SL Benfica 2, 1
  3. Bakken Bears 2, 2
  4. Spirou Basket 0, 3

Tættere på exit

Og selvsamme kvartfinale får Bakken Bears det nu sværere ved at kvalificere sig til i denne sæson.

Mandagens nederlag betyder, at tyskerne er bedst indbyrdes. Dermed skal Bakken Bears altså vinde flere kampe end dem for at gå forbi dem i gruppen. Bayreuth er noteret for tre sejre og ét nederlag mens Bears har to af hver. Ergo skal Bears vinde de to sidste kampe mens tyskerne taber begge deres.

Da det er meget at forlange, skal Bakken Bears nok i stedet satse på at indhente SL Benfica. Portugiserne spiller først i fjerde runde onsdag, men uanset hvad kan århusianerne indhente dem ved at vinde sine sidste to (hjemme)kampe. Mod Benfica i sidste runde skal de vinde med mindst de 11 point, de tabte med i Portugal.

Bakken Bears' skæbne er med andre ord stadig i bjørnenes egne klør, men det kræver en præstation på et andet niveau end dét, de viste i Tyskland mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Oversvømmelser lukkede to veje, og så blev folk tossede: - Vi fik fingeren og skældud

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce