Annonce
Sport

Bears tabte tæt Europa-kamp: - Den er hård at sluge

Darko Jukic havde svært ved at sætte ord på, efter at Bakken Bears igen smed en føring i Europa og tabte på hjemmebane. Foto: Kim Haugaard
Bakken Bears førte det meste af kampen mod ungarsk vicemester, men koncentrationen og kvaliteten svigtede til sidst.

BASKETBALL: Det kan gå hurtigt i basketball, det er Bakken Bears efterhånden ved at have lært.

Efter at have ført stort i Champions League-kvalifikationen mod Keravnos smed den danske mester det hele på gulvet i anden halvleg. Og i en noget mindre målestok oplevede Bears det samme onsdag.

I sæsonens første gruppekamp, mod Egis Körmend fra Ungarn, var danskerne foran med ti point med ti minutter igen. Men herfra tabte de 18-34.

- Vi var bedre end dem i de første tre perioder og vi var i kontrol ... og ja, jeg ved ikke engang hvad jeg skal sige. Vi fik ikke scoret, selv om vi fik en masse stop i forsvaret. Og så taber du sådan en basketballkamp her, så simpelt er det.

- Vi spillede en fin kamp, men vi ramte intet til sidst. Der var mange angreb hvor vi ikke scorede, og til gengæld ramte de nogle svære skud. Vi har prøvet en masse gange, hvor det er gået den anden vej, men sådan var det ikke i dag. Det er irriterende, den er hård at sluge, sagde den danske landsholdsspiller Darko Jukic efter kampen.

På forhånd var ungarerne gruppens formodede sværeste modstander, og derfor er der nu pres på århusianerne før de næste kampe mod henholdsvis Kataja fra Finland og Legia Warszawa fra Polen.

- Du skal bare vinde den første kamp på hjemmebane, det er lige meget hvordan du gør det. Det er resultatet, der tæller. Vi kan ikke bruge det til noget, om vi spillede godt eller vi har noget at forbedre. Det er seks kampe og præsterer du ikke, så er du ude. Det er resultatet, der tæller, og det leverede vi ikke i dag, sagde Jukic.

Han og Bakken Bears møder næste gang Kataja – gruppens formodentligt svageste hold – på hjemmebane.

Annonce

FIBA Europe Cup

  • Bakken Bears – Egis Körmend (Ungarn) 81-87
  • Periodecifre: (25-17), (19-23), (19-17), (18-30)
  • Bears: Tylor Ongwae 19, Michel Diouf 14, Ryan Evans 11, Adama Darboe 9, Darko Jukic 7, Chris Ortiz 6, David Efianayi 5, Thomas Lærke 5, Jonathan Galloway 5
  • Körmend: Jordon Vernado 23, Justin Edwards 17, Erjon Kastrati 12
  • Rebounds: Bears 44, Körmend 44
  • Tilskuere: Cirka 1.000 i Vejlby-Risskov Hallen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce