Annonce
Sport

Bears tabte tæt Europa-kamp: - Den er hård at sluge

Darko Jukic havde svært ved at sætte ord på, efter at Bakken Bears igen smed en føring i Europa og tabte på hjemmebane. Foto: Kim Haugaard
Bakken Bears førte det meste af kampen mod ungarsk vicemester, men koncentrationen og kvaliteten svigtede til sidst.

BASKETBALL: Det kan gå hurtigt i basketball, det er Bakken Bears efterhånden ved at have lært.

Efter at have ført stort i Champions League-kvalifikationen mod Keravnos smed den danske mester det hele på gulvet i anden halvleg. Og i en noget mindre målestok oplevede Bears det samme onsdag.

I sæsonens første gruppekamp, mod Egis Körmend fra Ungarn, var danskerne foran med ti point med ti minutter igen. Men herfra tabte de 18-34.

- Vi var bedre end dem i de første tre perioder og vi var i kontrol ... og ja, jeg ved ikke engang hvad jeg skal sige. Vi fik ikke scoret, selv om vi fik en masse stop i forsvaret. Og så taber du sådan en basketballkamp her, så simpelt er det.

- Vi spillede en fin kamp, men vi ramte intet til sidst. Der var mange angreb hvor vi ikke scorede, og til gengæld ramte de nogle svære skud. Vi har prøvet en masse gange, hvor det er gået den anden vej, men sådan var det ikke i dag. Det er irriterende, den er hård at sluge, sagde den danske landsholdsspiller Darko Jukic efter kampen.

På forhånd var ungarerne gruppens formodede sværeste modstander, og derfor er der nu pres på århusianerne før de næste kampe mod henholdsvis Kataja fra Finland og Legia Warszawa fra Polen.

- Du skal bare vinde den første kamp på hjemmebane, det er lige meget hvordan du gør det. Det er resultatet, der tæller. Vi kan ikke bruge det til noget, om vi spillede godt eller vi har noget at forbedre. Det er seks kampe og præsterer du ikke, så er du ude. Det er resultatet, der tæller, og det leverede vi ikke i dag, sagde Jukic.

Han og Bakken Bears møder næste gang Kataja – gruppens formodentligt svageste hold – på hjemmebane.

Annonce

FIBA Europe Cup

  • Bakken Bears – Egis Körmend (Ungarn) 81-87
  • Periodecifre: (25-17), (19-23), (19-17), (18-30)
  • Bears: Tylor Ongwae 19, Michel Diouf 14, Ryan Evans 11, Adama Darboe 9, Darko Jukic 7, Chris Ortiz 6, David Efianayi 5, Thomas Lærke 5, Jonathan Galloway 5
  • Körmend: Jordon Vernado 23, Justin Edwards 17, Erjon Kastrati 12
  • Rebounds: Bears 44, Körmend 44
  • Tilskuere: Cirka 1.000 i Vejlby-Risskov Hallen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce