Annonce
Sport

Bears tager teten i semifinale: Kunsten at æde en tyr

Bakken Bears fører 1-0 i semifinaleserien mod Randers Cimbria. Arkivfoto: Kim Haugaard
Bakken Bears vandt første DM-semifinale mod Randers Cimbria, men gæsterne bed mere fra sig end forventet takket være lidt Randers-swag.

BASKETBALL: Pandaen er den art i bjørnefamilien, der løber med mest omtale i disse dage.

Men den kinesiske bambusæder er vegetar, og det er måske fint for miljøet, men også lidt kedeligt. Især for os andre at se på.

Så er der mere stil over den store, brune bjørn. Den er æltædende og kan faktisk godt lide græs og bær – men napper også gerne en elg eller en tyr hvis den er godt sulten.

Det er dyr, der kan være på størrelse med den selv. Og så er der jo ikke andet at gøre end at begynde stille og roligt fra en ende af med at konsumere dyret.

Bakken Bears bærer bjørnen som logo på brystet – den brune, ikke pandaen. Og de benytter lidt samme taktik, når de æder sig igennem basketballlandskabet. Det meste ryger ned. I små bider, store bider og hele mundfulde.

Det fik Randers Cimbria at føle torsdag aften, da århusianerne vandt den første af potentielt fem DM-semifinaler 95-85.

Annonce

DM-semifinale

  • Bakken Bears - Randers Cimbria 95-85
  • Periodecifre: (24-18), (29-19), (23-23), (19-25)
  • Bears: Hayden Dalton 14, Darko Jukic 14, Ryan Martin 13, Michel Diouf 10, Adama Darboe 9, Thomas Lærke 9, Tylor Ongwae 8, Ryan Evans 8, Sylvester Berg 6, Tobin Carberry 4
  • Cimbria: Dee Franklin 19, Brantley Bynum 18, Richard Devon Thomas 15
  • Rebounds: Bears 57, Cimbria 37
  • Tilskuere: 1200 i Vejlby-Risskov Hallen
  • Bakken Bears fører serien 1-0. Der spilles bedst af fem kampe

Gæsterne i Aarhus var egentlig godt med til at begynde med, kom foran 9-4. Men Bears’ bænk er bred. De bliver bare ved og ved med at klø på i samme, høje tempo.

Mens sveden begynder at pible frem på panden af Randers-spillerne, bliver Bears ved med at sætte nye folk på banen. Og før, de har set sig om, har de vundet første periode med seks point.

Bears blev ved med at spille bolden ind under kurven, så Randers-spillerne begik fejl efter fejl. Modstanderen blev simpelthen spist op én for én af. Mand for mand fik Bears-spillerne mere hviletid på bænken og de havde færre fejl at tage højde for når de skulle være aggressive i forsvaret.

Føringen på 16 point ved pausen lugtede langt væk af game over.

Men i anden halvleg mistede Bears lidt af pusten, var måske ved at være mætte. De kom foran med små tyve point og blev magelige. Og så gispede tyren lidt efter vejret. Franklin, Bynum og kompagni hos gæsterne kæmpede for livet og ramte for høje procenter. Men ingen af de 1200 tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen var for alvor i tvivl om udfaldet.

- Anden halvleg bar lidt præg af, at vi er lidt rustne. Og så må vi bare sige, at Randers spiller med den der Randers-swag og den fik vi ned i halsen i anden halvleg hvor de ramte mange skud.

- Men det var en god start og vi kom i gang med serien. Vi fik gang i hallen og Randers ramte de der Randers-skud. Men jeg er ovenud tilfreds. Vi er i gang. Der er kun et lille dryp i bægret med Evans’ læg, sagde Bears’ head coach Steffen Wich med henvisning til Ryan Evans, der sandsynligvis fik en lille fibersprængning.

Bears-truppen er dog så rigeligt bred, at de givetvis får spist op med eller uden amerikaneren i de kommende kampe. Om de kan nøjes med tre kampe eller skal tage en fjerde i brug.

Mandag spilles kamp to i serien – i Randers – men tredje kamp spilles skærtorsdag i Aarhus.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce