Annonce
Sport

Bears-topscorer sidder på bænken: - Der har været op- og nedture, men jeg bliver ved med at søge træningslokalet

David Efianayi er topscorer for Bakken Bears i Basketligaen men er stort set ikke på banen i kampene i Europa. Arkivfoto: Kim Haugaard
Amerikanske David Efianayi blev hentet til Bakken Bears som en profil, men han kommer efterhånden sjældent på banen i de store kampe. Alligevel er han bjørnenes topscorer i Basketligaen. Træneren tager sin del af ansvaret for en drøm, der ikke gik i opfyldelse.

BASKETBALL: En ulykke kommer sjældent alene, siges det. Og det overvejer David Efianayi givetvis at få tatoveret på sine i forvejen blækfyldte arme efter snart et halvt år i Aarhus og Bakken Bears.

Amerikaneren blev hentet ind som startende point guard for Bears, men han fik en muskelskade i den allersidste træningskamp, som siden har skabt problemer for ham - selv om han for længst er blevet skadesfri.

Efianayi er nemlig ikke længere starter, faktisk er han gået fra at spille mere end 20 minutter i kampene i Europa til nu at få et par minutter. En skæbne - at spille få minutter - som ellers normalt er forbeholdt danske periferispillere.

Det lyder som historien om en spiller, der ikke var så god, som klubben troede. Den er hørt før. Det paradoksale ved David Efianayis historie er, at han i stedet for at blive sendt hjem igen i skrivende stund er topscorer for Bakken Bears i Basketligaen.

Basketligaen

  • Bakken Bears - Team FOG Næstved 91-72
  • Periodecifre: (22-16), (26-17), (24-20), (19-19)
  • Bears: Michel Diouf 15, Ryan Evans 13, Chris Ortiz 13, David Efianayi 11, Tylor Ongwae 8, Thomas Lærke 10, Nimrod Hilliard 9, Morten Sahlertz 7, Simon Bjørnebo 3, Magnus Møllgaard 2
  • Næstved: Rob Marberry 12, Carlos Mateo 12, Jahmal Jones 12
  • Rebounds: Bears 39, Næstved 54
  • Tilskuere: Cirka 800 i Vejlby-Risskov Hallen

Ven med DeVaughn

Den umiddelbare forklaring på de mange point er, at han spiller flere minutter i den danske liga end sine holdkammerater fordi de aflastes i disse kampe. Men spilletid alene gør dig trods alt ikke til topscorer, hvis ikke du er en god basketballspiller, som Efianayi igen beviste mandag aften, da Bears besejrede Team FOG Næstved og amerikaneren noterede sig for 11 point og fire assits.

Og succesen i kampene i den danske liga gør da også, at Efianayi ikke har fortrudt det valg, han tog i sommer, om at gøre Bears til sin første klub efter college-tiden.

- Jeg er glad for at være her, organisationen behandler mig rigtig, rigtig godt. Der har været op- og nedture, men jeg bliver ved med at søge træningslokalet for at forbedre mig, siger David Efianayi, der er blevet fortalt godt om den danske mesterklub af ingen ringere end DeVaughn Akoon-Purcell, amerikaneren der efter to år i Bakken Bears skiftede til Denver Nuggets.

- Han er en af mine bedste venner. Han fortalte mig, at det her er et godt sted hvor du bliver behandlet godt, og når en mand, der siden har spillet i NBA siger det, så tager du det selvfølgelig i betragtning. Men jeg tog også beslutningen fordi Bakken passer på dét, jeg gerne vil.

Annonce

Rookie

Ifølge head coach Steffen Wich, der har hentet David Efianayi, er både uheldige omstændigheder og urealistiske forhåbninger fra hans side, årsag til den utraditionelle udvikling.

- Jeg har en drøm om, at moderne basketball kan spilles uden point guard. Derfor hentede jeg David, selvom jeg godt vidste, at han er toer (shooting guard, red.). Han fik så en skade inden sæsonen gik i gang og missede derfor meget af optakten og indkøringen. Og da han kom i gang, havde holdet 'sat sig'.

- Derudover skal vi ikke glemme, at han er rookie. Dette er hans første kontrakt efter college. Og jeg må indrømme, at jeg havde smidt for meget ansvar over på hans skuldre når han aldrig har spillet point guard før. Derfor har vi nu smidt ham over på toeren, men det tager noget tid at komme tilbage og spille dén plads.

- Det går rigtig godt i Basketligaen. Men vi skal huske på, at der altså ikke er mange rookies med på det niveau, vi spiller i Europa. Derfor skal vi passe på med at tro, at vi bare kan hente rookies og tro, at de kan afgøre tingene. Og det ved David også, han er i balance personligt og mentalt, siger Steffen Wich.

Annonce

Watford, ikke Liverpool

David Efianayi er i top-fem over de Bears-spillere, der har fået mest spilletid overall i denne sæson, og træneren håber, at spilleren lige så stille kan bygges op, så han igen kan spille en rolle i de europæiske kampe.

- Jeg kan ikke pakke det ind, han spiller ikke på de afgørende minutter i Europa. Vi ved alle sammen godt, at det er sjovere at være med mod Liverpool end Watford. Men man må jo vise, at man er god mod Watford før man kan være mod Liverpool. Sådan er det, siger Steffen Wich.

Efianayi, der fyldte 24 år forleden, har ikke opgivet idéen om at spille point guard på et tidspunkt senere i karrieren:

- I college spillede jeg heller ikke point guard, så det er ikke noget nyt for mig at spille som jeg gør nu. Jeg ser mig selv som point guard på den lange bane, men jeg skal lægge på og forbedre mig, og det er dét, jeg arbejder på hver dag.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Kultur

Har du også undret dig over stjernehimlen i to busskure?: Snart får flere af Aarhus' ikoniske champignoner en opfriskning

Annonce